SU İÇİN SON SİSTEM TEKNOLOJİ
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi 3 ayrı proje ile 10 ayrı mahallenin altyapısını baştan aşağı yeniliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile kent adeta bir şantiye alanı görünümüne kavuşurken altyapı kazılar aralıksız devam ediyor. Kentin farklı bölgelerinde sürdürülen çalışmaların planlanan program çerçevesinde ilerlediğini dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan," Altyapı çalışmaları zor ve meşakkatli işlerdir ve cesaret ister. Biz zoru severiz. Çünkü geleceğimiz için, çocuklarımız için cesur olmak gerektiğini biliriz. Bu zor yolda bize destek olan ve sabır gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tüm bu sıkıntılara katlanarak bize güç verdikleri için" dedi.Sürdürülen altyapı çalışmaların olduğu bölgede 220 bin insanın yaşadığı ve günlük yaşantının aksatılmadan bu çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Zolan, "Altyapı çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz 10 ayrı mahallemizde yaşayan insanımızın günlük yaşantısını olumsuzluğa uğratmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir yandan yeni hatları oluştururken bir yandan da o bölgelere içme suyunu vermek zorundayız, kanalizasyon hatlarını değiştirirken atık suyun tahliyesini sağlamak zorundayız. İnsanların evlerine işyerlerine ulaşımını sağlamak durumundayız. Bunlar kolay işler değil. Elbette bazı aksaklıklar yaşanıyor. Biz bunları en aza indirmek için gayret gösterirken, biliyorum ki vatandaşlarımızda güzelliklere kolay ulaşılmadığını bilerek bize sabır gösteriyor. Bu sabrıyla bize destek oluyor" diye konuştu.Kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyleyen Başkan Zolan, " Bu çalışmaların sonunda çok önemli bir kazanım elde edeceğiz. Temiz içme suyu ihtiyacı günümüz dünyasının en büyük sorunlarından biri. İşte bu sebeple suyumuza sahip çıkmalıyız. Gelecek nesiller için, çocuklarımız için suyumuza sahip çıkmalıyız. Türkiye'nin en temiz suyu Denizli'de diyoruz. Bu suyu korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu altyapı çalışması ile birlikte Denizli'deki 47 adet su depomuzu ise baştan aşağı yeniliyoruz. 40-50-yıllık su depolarımız var. Bu depoların tüm ekipmanlarını değiştiriyoruz. Çıkış borularını her şeyini değiştiriyoruz. SCADA adlı sistemi kurarak Denizli'nin suyunu merkezden izleyecek, nerede sıkıntı varsa onu tespit etme şansımız olacak. Su sistemimiz akıllı hale gelecek. SCADA adı verilen sistem sayesinde içme suyu kaynaklarından şebekeye verilen suyun tamamı, hiçbir kayba uğramadan ev ve iş yerlerine ulaşacak. Tek bir damla suyun heba olmasına izin vermeyeceğiz "dedi.
İlginizi Çekebilir
59 yıl sonra amatöre düşen Denizlispor'da fatura personele kesildi
Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele eden ve UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Denizlispor, TFF 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düştü. 59 yıl sonra amatöre gerileyen Denizli ekibinde fatura personele kesildi. 3 aydır maaşlarını alamayan personellerin 5'i hariç tamamı işten çıkartıldı. Tazminatlarını da alamayan personeller zor durumda kaldı.
Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti
Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı
Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı
Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti