© Haber Acıpayam 2022

Unicef’in asli görevi

Unicef’in asli görevi


Unicef’in asli görevi

Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne

allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar

oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında

dünyayı çocuklara verelim

kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi

hiç değilse bir günlüğüne doysunlar

bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı

çocuklar dünyayı alacak elimizden

ölümsüz ağaçlar dikecekler…

Nazim Hikmet’in bu güzel şiirinde yazanları gerçekleştirmeye çalışan kurumlardan biridir Unicef.

Birleşmiş Milletlerin en özel kurumlarından biri olan Unicef, kurulduğu tarihten olan 1946’dan beri dünya çocuklarının çocuk olarak kalması için projeler üretmekte, yerel bürolarıyla bölgesel sorunlara bölgesel çözümler aramaktadır.

Çocuklar yalnızca çocuk olmalıdır ki ileride iyi bir toplum, güzel bir ülke ve yaşanabilir bir dünya olsun. Unicef bu alanda en çok çalışan kurumdur. Unicef, derinden, sessizce projeler üretip hayata geçirerek çocukların toplum tarafından rencide edilmesini önler. Ülkemiz de Unicef’in kolu olan Unicef Türkiye de aynı hassasiyet ve özenle çocukların sadece çocuk olarak kalmasını sağlamaya çalışır.

Bu nedenle Unicef projeleri görsel ve işitsel medyada yer almaz. Unicef fon ve bağışları her tür denetime açık olduğu derece güvenilirdir.

Nazım’ın ölümsüz dizelerinde dediği çocuklar bir gün dünyayı elimizden alacaklar. Unicef de onların çocuk olarak kalmasına yardım edecek.

BAĞIŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

Cankurtaran’da yanan bölgenin ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde hafta sonu meydana gelen yangında zarar gören alanın ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.

Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi

Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜM HABERLER