YAMAÇ PARAŞÜTÜ YARIŞLARI SONA ERDİ
ACIPAYAMÇameli ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası final uçuşlarıyla sona erdi.
Törende katılımcılara seslenen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Yaylacık Dağında gerçekleşen bugünkü uçuşlarda halkımız yoğun ilgi gösterdi bayram gibi bir etkinlik oldu. Bundan sonraki sürecimiz Dünya Yamaç Paraşütünü Çameli’de Organize etmek. Yaylacık Yamaç Paraşütü Pistimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize ederek 12 ay olmasa da 6 ay boyunca uçuş dönemlerinde vatandaşlarımıza ve paraşütçülerimizin hizmetine sunacağız. Yamaç Paraşütçülerimiz 4 bin 500 metre yükseklikte uçtular. Her sene bir hedef koyarak ilerlediğimiz yamaç paraşütü festivalimizde geçen yılda dediğimiz gibi Türkiye Şampiyonasına aday olacağımızı söylemiştik ve yaylacık yamaç paraşütü pistimizde Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasını yaptık ve kazasız bitirdik. 2017'nin Ağustos aylarında Türkiye Bisiklet Şampiyonası yapılacak olup, yamaç paraşütünün yanında alternatif olarak yapılacak programlara dahil edildi. Bunu da tüm kamuoyuna tüm hemşerilerimize, sporcu kardeşlerimize duyurmaktan onur duyuyorum İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yarışma hakkında bilgi veren Yarışma Direktörü Bekir Baştuğ, “Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası Çameli ilçemizde gerçekleşti. Bu yıl yarışmaya 8'i yabancı 90 Yarışmacı katılmıştır. 26 Temmuz Salı Günü 1 Antrenman Günü olmak üzere toplam 6 uçuş gerçekleşmiştir.Yarışma’da En uzun mesafe olarak 113 km olarak yapılmış olup Bu mesafe FA-2 kategori yarışmasında oldukça uzun mesafedir. Paraşütçülerimiz toplamda 5 bin 500 kilometre gibi büyük bir mesafe uçmuşlardır. Gelecek yıl Dünya Paraşüt Şampiyonasını Çameli ilçemizde gerçekleştirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Genel Klasman Yarışmasının birincisi Semih Sayır, ikincisi Murat Tüzer ve üçüncüsü Hakan Akdere’nin ödüllerini Çameli Belediyesi Başkanı Cengiz Arslan verdi.
Bayanlar Klasmanında derece yaparak birinci olan Merve Gülşah Arslan ödüllünü Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak’ın elinden aldı.
İlginizi Çekebilir
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.