YAZ AYLARINDA ARTAN GÖZ İLTİHABINA DİKKAT
ACIPAYAMServergazi Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Toprak, bahar aylarında polenlerin etkisiyle alerjik göz iltihabı vakalarında artış yaşandığını söyledi.
Göz Hastalıkları Uz. Op. Dr. İbrahim Toprak, göz iltihabından korunmak için yapılması gerekenlerle ilgili şunları söyledi:
"Çeşitli allerjik konjonktivit tipleri olmasına karşın hepsinde allerjik faktörlere maruziyet ve kaşıntı tipik özelliklerdir. Genel olarak alerjenlerden uzak durulması, güneş gözlüğü ve şapka kullanımı ve tıbbi destek tedavi yöntemleridir. Tıbbi tedavi olarak antiallerjik göz damlaları, suni gözyaşı damlaları ve bazen kortizonlu damlalardan yararlanılmaktadır. Ayrıca, yaklaşan bahar ve yaz aylarında, özellikle çocukların sabah saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması güneşin zararlı etkilerinden korunmak açısından faydalı olacaktır."
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.