© Haber Acıpayam 2022

YILMAZ ELÇİN'DEN ANKET AÇIKLAMASI

Ak Parti Acıpayam İl Genel Meclisi Üyesi Avukat Yılmaz ELÇİN 2014 Yerel seçimlerine dair birtakım yazılı basında çıkan seçim anketlerine dair kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.

Avukat  Yılmaz Elçin yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
"AK Parti’de henüz aday adaylığı süreci başlamamıştır. Partimize olan teveccühten dolayı aday olmayı düşünen partililer çalışmalarına başlamış ve devam etmektedir. İnsanların hizmetine talip olmak, onlara hizmet etmek kutsaldır. Öncelikle hizmete talip olan, medeni cesaretini ortaya koyan bu arkadaşlarımızı şahsen kutluyorum.
 
Ancak son günlerde Acıpayam'da yayınlanan bir takım mahalli gazete ve internet sitelerinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde Acıpayam Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklaması yapan bir takım kişilerle ilgili haberler yer almaktadır. Özellikle gazetelerde yayınlanan bu tür haberler sponsorlar tarafından hazırlanıp yayınlatılmaktadır.
Bu haberlerde kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır.
Kamu oyu yoklaması ya da anket adı altında yayınlanan sonuçların kim tarafından ne zaman yapıldığına dair hiçbir açıklama yer almamaktadır. Ayrıca kamu oyu ve anket sonucu adı altında yayımlanan haberlerde aday adaylığı açıklaması yapmayan kişilerin isimlerinin yer alması ve kendilerinin izninin alınmamış olması hangi ahlaki ölçüye sığmaktadır? Bu tür haberler apaçık kamuoyunu manipüle etmektir.
Yayınlanan mahalli gazetelerde ve internet sitelerinde yer alan ve yapıldığı iddia edilen anketlerde benim de ismim yer almaktadır. Bu güne kadar 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimi için hiçbir yerde aday adaylığı konusunda bir açıklama da bulunmadım. Yayınlanan internette yapıldığı iddia edilen anketle ilgili yaptığım araştırmada da böyle bir ankete ulaşamadım. Kaldı ki böyle bir anket yapıldıysa anketi yapan kuruluşun adının yazılması gerekmez mi (Yasal olarak yazılması gerekir)? Bu hayali anket ile bizlerin de ismi kullanılarak hangi sonuç elde edilmek istenmektedir? Böyle bir anket varsa dahi kimsenin bilmediği eş, dost ve akraba işi olsa gerek.
 Her hangi bir ortamda aday adaylığı açıklaması yapmayan kişilerin isimleri ile kendi isimlerini bir araya getirerek kamuoyu yoklaması ve anket sonucu yayınlayarak ne elde edilmek istenmektedir.
Aday adayı olmak şartlarını taşıyan herkesin hakkıdır. Kimse aday adayı oldu diye suçlanamaz. Ancak aday adayı olmayan kişilerin isimlerini kullanmak ahlaki bir davranış değildir.
 Partimizin aday adaylığı müracaatlarının ne zaman yapılacağı ve aday adayları içerisinden aday belirleme ile ilgili ilkeleri bellidir. Partimizin programına uygun aday adaylığı çalışmasını yürüten aday adaylığını değerlendirecek organları bellidir. Bunun yok sayılması doğru bir davranış değildir. Hele hele aday adaylığı süreci başlamadan pazı gösterme yarışına girilmesi hiç doğru değildir. Parti politikamız gereği aday adaylarının birbirini yıpratmadan, hatalı sollama yapmadan çalışması gerekir. Bir adım önde olmak için itişip kakışmak patimize yakışmaz. Yapılan çalışmalarda partililerin ve partimizin zarar görmemesi gerekir.
                        
Aday adaylığı çalışması içerisinde olan partililerimize, Ak Partiye yakışan bir çalışma  diliyor, her şey gönüllerince göre olsun diyorum."
                        

İlginizi Çekebilir

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

TÜM HABERLER