© Haber Acıpayam 2022

YILMAZ ELÇİN'DEN ANKET AÇIKLAMASI

Ak Parti Acıpayam İl Genel Meclisi Üyesi Avukat Yılmaz ELÇİN 2014 Yerel seçimlerine dair birtakım yazılı basında çıkan seçim anketlerine dair kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.

Avukat  Yılmaz Elçin yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
"AK Parti’de henüz aday adaylığı süreci başlamamıştır. Partimize olan teveccühten dolayı aday olmayı düşünen partililer çalışmalarına başlamış ve devam etmektedir. İnsanların hizmetine talip olmak, onlara hizmet etmek kutsaldır. Öncelikle hizmete talip olan, medeni cesaretini ortaya koyan bu arkadaşlarımızı şahsen kutluyorum.
 
Ancak son günlerde Acıpayam'da yayınlanan bir takım mahalli gazete ve internet sitelerinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde Acıpayam Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklaması yapan bir takım kişilerle ilgili haberler yer almaktadır. Özellikle gazetelerde yayınlanan bu tür haberler sponsorlar tarafından hazırlanıp yayınlatılmaktadır.
Bu haberlerde kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır.
Kamu oyu yoklaması ya da anket adı altında yayınlanan sonuçların kim tarafından ne zaman yapıldığına dair hiçbir açıklama yer almamaktadır. Ayrıca kamu oyu ve anket sonucu adı altında yayımlanan haberlerde aday adaylığı açıklaması yapmayan kişilerin isimlerinin yer alması ve kendilerinin izninin alınmamış olması hangi ahlaki ölçüye sığmaktadır? Bu tür haberler apaçık kamuoyunu manipüle etmektir.
Yayınlanan mahalli gazetelerde ve internet sitelerinde yer alan ve yapıldığı iddia edilen anketlerde benim de ismim yer almaktadır. Bu güne kadar 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimi için hiçbir yerde aday adaylığı konusunda bir açıklama da bulunmadım. Yayınlanan internette yapıldığı iddia edilen anketle ilgili yaptığım araştırmada da böyle bir ankete ulaşamadım. Kaldı ki böyle bir anket yapıldıysa anketi yapan kuruluşun adının yazılması gerekmez mi (Yasal olarak yazılması gerekir)? Bu hayali anket ile bizlerin de ismi kullanılarak hangi sonuç elde edilmek istenmektedir? Böyle bir anket varsa dahi kimsenin bilmediği eş, dost ve akraba işi olsa gerek.
 Her hangi bir ortamda aday adaylığı açıklaması yapmayan kişilerin isimleri ile kendi isimlerini bir araya getirerek kamuoyu yoklaması ve anket sonucu yayınlayarak ne elde edilmek istenmektedir.
Aday adayı olmak şartlarını taşıyan herkesin hakkıdır. Kimse aday adayı oldu diye suçlanamaz. Ancak aday adayı olmayan kişilerin isimlerini kullanmak ahlaki bir davranış değildir.
 Partimizin aday adaylığı müracaatlarının ne zaman yapılacağı ve aday adayları içerisinden aday belirleme ile ilgili ilkeleri bellidir. Partimizin programına uygun aday adaylığı çalışmasını yürüten aday adaylığını değerlendirecek organları bellidir. Bunun yok sayılması doğru bir davranış değildir. Hele hele aday adaylığı süreci başlamadan pazı gösterme yarışına girilmesi hiç doğru değildir. Parti politikamız gereği aday adaylarının birbirini yıpratmadan, hatalı sollama yapmadan çalışması gerekir. Bir adım önde olmak için itişip kakışmak patimize yakışmaz. Yapılan çalışmalarda partililerin ve partimizin zarar görmemesi gerekir.
                        
Aday adaylığı çalışması içerisinde olan partililerimize, Ak Partiye yakışan bir çalışma  diliyor, her şey gönüllerince göre olsun diyorum."
                        

İlginizi Çekebilir

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

TÜM HABERLER