© Haber Acıpayam 2022

Yangından kaçamayan 86 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de 3 evin alevler arasında kaldığı yangında 86 yaşındaki Elif Arslan yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Olay yerinde Arslan'ın kızı Hamide Özelce, "Yetişemedim, canım anam" şeklindeki feryatları ise yürek dağladı.

 Denizli’de 3 evin alevler arasında kaldığı yangında 86 yaşındaki Elif Arslan yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Olay yerinde Arslan'ın kızı Hamide Özelce, "Yetişemedim, canım anam" şeklindeki feryatları ise yürek dağladı. 
Edinilen bilgiye göre yangın bugün saat 24.40 sıralarında sıralarında Pamukkale İlçesi Belenardıç Mahallesi'nde bulunan Elif Arslan'a (85) ait iki katlı ahşap evde meydana geldi. İddiaya göre çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Yangında evin çatı ve orta katın zemini çöktü. Alevlerden kaçmayan Arslan, yanarak feci şekilde can verdi. Yangın daha sonra Arslan'ın kızı Hamide Özelce ve damadının yaşadığı ev ile yan komşusu Mustafa Erbiş'in evine de sıçradı. 
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına Denizli, Güney, Buldan, Akköy 'den gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 
Göçük altında kalarak can veren Arslan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmayla göçük altından çıkarıldı. Yangının çıktığı 3 ev ise büyük ölçüde kullanılamaz hale geldi. 
Kızı “canım anam yetişemedim” diye feryat etti 
Mahalle sakinleri, uzun süre İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmasını üzüntüyle izledi. Yangın esnasında evde olmadığı belirtilen Arslan'ın kızı Hamide Özelce'nin "Yetişemedim, kurtaramadım anam" şeklindeki feryadı yürekleri dağladı. Olay yerinden çıkarılan Arslan'ın cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı. 

İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER