© Haber Acıpayam 2022

ZABITADAN FIRIN DENETİMİ

Acıpayam Belediyesine ait zabıta birimi ekipleri gece geç saatlerde Acıpayam merkez ve mahallelerde bulunan 17 fırını denetledi.

 Acıpayam Belediyesine ait zabıta birimi ekipleri gece geç saatlerde Acıpayam merkez ve mahallelerde  bulunan 17 fırını denetledi.  Zabıta ekipleri fırınlarda hijyen koşullarının uygunluğu adı altında denetim gerçekleştirdi.

Sabah saatlerine kadar süren denetimlerde Fırınlarda çalışan işçilerin iş elbiseleri, hamurun yapıldığı tekneler, soyunma odaları, hamur bekletilen odalar, kullanılan malzemeler, un çuvallarının saklandığı depoların temizliği, dezenfekte, ekmek gramajları, işyeri açma ruhsatları ve genel temizlik başlıkları altında denetim gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, denetimlere devam edeceklerini belirterek ”fırın denetimleri aralıksız sürecek. Halk sağlığını tehdit eden ve standartlara uymayan fırınlara gerekli denetimleri sıklaştıracağız. Eksikleri tespit edilen fırınlarla ilgili gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Halkımızın talep ve şikayetleri bizim için önemlidir. Özelikle alışveriş yaptıkları fırınlarda temizlik ve hijyen konusunda gördükleri olumsuzlukları belediyemiz zabıta müdürlüğüne 518 12 22 hattından ve belediyemizin ilgili birimlerine şikayetlerini iletebilirler” dedi.

Gece geç saatlerde fırınlara gerçekleştirilen denetimler sabaha karşı sona erdi. Denetimler sonucunda 3 fırına cezai işlem uygulandı. 






İlginizi Çekebilir

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Çocuk ve ailelerin yeni buluşma noktası Merry Kids Denizli'nin hizmetine girdi

Denizli'nin Gerzele bölgesinde çocukların gelişimini destekleyecek Merry Kids Çocuk Oyun Atölyesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışa protokol üyelerinin yanı sıra, aileler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi

Denizli ve İzmir'de kaçakçılık şebeklerine yönelik operasyon düzenleyen polis, 8.8 ton sahte alkolü piyasaya sürülmeden yakaladı. 17 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon sayesinde 18 milyonluk vergi kaybı önlendi.

Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon 6 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Türk havlusu uçuşta

Türkiye'nin havlunun icadında ve üretimindeki tarihi rolünü dünyaya anlatmayı amaçlayan Turkish Towels, Türk Hava Yolları iş birliğiyle yeni bir global tanıtım kampanyasına imza attı.

Vali Coşkun, Acıpayam'da sera üreticileriyle bir araya geldi

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam ilçesi Ucarı Mahallesi'nde bulunan seralarda domates ve biber hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Sera alanlarının artmakta olduğunu belirten Vali Coşkun, "İlimiz genelinde toplam 272 hektar sera alanı mevcuttur. Bu alanların; 77 hektarı jeotermal ısıtmalı modern seralardan, 195 hektarı ise örtü altı seralardan oluşmaktadır" dedi.

TÜM HABERLER