ZABITA’DAN İŞ YERLERİNE RUHSAT DENETİMİ
ACIPAYAMİlçede denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren Acıpayam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.
Acıpayam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı iş yeri Ruhsat Denetim Ekibi ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor.
İş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan çalışan iş yerlerinin tespitlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Müdürlüğü “İş yerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren iş yerlerine verilen süre sonunda iş yerleri açma ve çalışma ruhsatını ibraz edemediği takdirde 9207 sayılı iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6. Maddesine istinaden ruhsat alamayan iş yerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” denildi.
Esnafımızın mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Zabıta Müdürlüğü bu konuda denetimlerin devam edeceği belirtildi.
ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLSUNLAR
İlçede nüfusun artması ile doğru orantılı olarak yeni iş yerlerinin açıldığına dikkat çeken Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan “Esnaflarımızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor” dedi. Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de sözlerine ekleyen Şevkan, esnafların ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.