© Haber Acıpayam 2022

ZEYBEKCİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum"

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olağanüstü hal (OHAL) konusundaki açıklamalarına atıfta bulunarak yaptığı istifa çağrısına, "Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum." şeklinde yanıt verdi.

Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" alışkanlığını sürdürerek, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa etmesi yönünde çağrıda bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, Serbest Bölgelerle ilgili Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü gün, bir soru üzerine, OHAL konusunda yaptığı açıklamayı duyduğu kadarı ile değerlendirerek bu çağrıyı yaptığını ifade eden Zeybekçi, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bakanını istifaya çağırmadan önce tutanakları okusa veya en azından ilgili komisyonun CHP’li üyelerine sorsaydı... 'Olağanüstü Hal Kararı'nda senin imzan yok mu?' diye soran Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isterim ki Olağanüstü Hal Kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla hükümete verilen bir yetkidir. Bakanlar Kurulu'nun kendiliğinden kararı değildir.

Bu gerçekler ortadayken Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum. Siyaseti daha ciddi bir anlayışla yapma ihtiyacımız olduğu bu günlerde temennimiz siyasetin inandırıcılığının artmasıdır."

Kaynak: Güneş

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER