© Haber Acıpayam 2022

Zabıta fiyatları denetledi, 2 market hakkında tutanak tutuldu

Denizli’de market ve kantinleri denetleyen zabıta ekipleri, fahiş fiyat uygulayan marketler hakkında tutanak tuttu. Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde bulunan okul kantinlerini, bakkalları ve zincir market şubelerini denetledi.

 Denizli’de market ve kantinleri denetleyen zabıta ekipleri, fahiş fiyat uygulayan marketler hakkında tutanak tuttu. 
Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde bulunan okul kantinlerini, bakkalları ve zincir market şubelerini denetledi. 
Denetimlerde ürün satış fiyat etiketleri, hijyen koşulları, ürünlerin son kullanım tarihleri kontrol edildi. Halkın daha güvenli ve kaliteli bir hizmet alması, vatandaşın sağlığı ve güvenliği için gerçekleştirilen denetimlere büyük bir titizlikle devam edileceği bildirildi. Tüm ürünleri inceleyen zabıtalar, incelemelerde esnaf ve çalışanlara çeşitli konularda uyarılarda bulundu. 
Denetimlerde tarihi geçmiş ürünler imha edilirken, yasal mevzuata uymayan ve ruhsatlarını yenilemeyen 4 kantine toplam bin 40 lira ceza kesildi. 
Denetimlerde iki markete de fahiş fiyat uygulamasından tutanak tutularak tutanaklar Ticaret İl Müdürlüğüne gönderildi. 

İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER