© Haber Acıpayam 2022

Ahilik Haftası kutlanıyor

Ahilik kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için 36. Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Ahiliğin Denizli’de güçlü bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Osman Zolan, “Denizli bugün ihracatta, üretimde en üst seviyeye geldiyse bu Ahilik ile ilgili çalışmaların sonucudur” dedi

18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 36. Ahilik Haftası dolayısıyla Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde kutlama programı düzenlendi. Bayramyeri Meydanı’ndadüzenlenen programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kısa bir gösteri sundu. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erbeğitörenin açılış konuşmasında 36. Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahilik Haftamız hayırlı ve uğurlu olsun, herkese bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Ahilik bizim özümüz”

 

“Ahilik bizim özümüz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Ecdadımız Malazgirt'ten başlayarak Anadolu'yu yurt ettiğinde, sadece fetih değil aynı zamanda inşa ve imar etmiştir. Üretime çok önem vermiş ve kardeşliğin, doğruluğun, dürüstlüğün veürün kalitesinin arttırılmasında Ahilik temel olmuştur. Ahilik teşkilatı işte bizi bugünlere getirmiştir” dedi. Ahiliğin Denizli’de güçlü bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı Ahilik teşkilatının bir eseridir. İşte Kaleiçi’nde başlayan Ahilik tüm Denizli'ye sarmıştır. Denizli bugün ihracatta, üretimde en üst seviyeye geldiyse bu Ahilik ile ilgili çalışmaların sonucudur” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Ahilik anlayışıylabugünlere geldik. Onun için bizim bunu unutmamamız, bu ruhu kaybetmememiz, gençlerimize aktarmamız gerekiyor.”

 

Ahilik ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz

 

Bugün kanunlarla yerine getirilen disiplini Ahilik teşkilatının kendi içinde sağladığını belirten Başkan Zolan, “Ahilik, ürün standardı, kalitesi ve aynı zamanda tüketici haklarını sağlama noktasında çok önemlidir. Bu ruhu inşallah bizler de yaşatmaya devam edeceğiz. Ben tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum. Allah'ım helalinden kazanç versin, Ahilik ruhuyla çalışmayıdaim eylesin. Ahilik Haftamız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Temsili şed kuşanma töreni

 

Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Ahilikte çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş dönemini anlatan temsili şedbağlama töreni yapıldı. Daha sonra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Başkan Osman Zolan ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ilin çırağı, ilin kalfası ve ilin Ahisi seçilen Ferdi Kara, Cafer Furkan Kuzucu ve Hüseyin Kaplan’a plaket verdi. Törenin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri Meydanı’nda bulunan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Zolan Kaleiçi Çarşısı’ndaki bir işyerinde demir dövdü.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER