© Haber Acıpayam 2022

Ahilik Haftası kutlanıyor

Ahilik kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için 36. Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Ahiliğin Denizli’de güçlü bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Osman Zolan, “Denizli bugün ihracatta, üretimde en üst seviyeye geldiyse bu Ahilik ile ilgili çalışmaların sonucudur” dedi

18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 36. Ahilik Haftası dolayısıyla Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde kutlama programı düzenlendi. Bayramyeri Meydanı’ndadüzenlenen programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kısa bir gösteri sundu. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erbeğitörenin açılış konuşmasında 36. Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahilik Haftamız hayırlı ve uğurlu olsun, herkese bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Ahilik bizim özümüz”

 

“Ahilik bizim özümüz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Ecdadımız Malazgirt'ten başlayarak Anadolu'yu yurt ettiğinde, sadece fetih değil aynı zamanda inşa ve imar etmiştir. Üretime çok önem vermiş ve kardeşliğin, doğruluğun, dürüstlüğün veürün kalitesinin arttırılmasında Ahilik temel olmuştur. Ahilik teşkilatı işte bizi bugünlere getirmiştir” dedi. Ahiliğin Denizli’de güçlü bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı Ahilik teşkilatının bir eseridir. İşte Kaleiçi’nde başlayan Ahilik tüm Denizli'ye sarmıştır. Denizli bugün ihracatta, üretimde en üst seviyeye geldiyse bu Ahilik ile ilgili çalışmaların sonucudur” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Ahilik anlayışıylabugünlere geldik. Onun için bizim bunu unutmamamız, bu ruhu kaybetmememiz, gençlerimize aktarmamız gerekiyor.”

 

Ahilik ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz

 

Bugün kanunlarla yerine getirilen disiplini Ahilik teşkilatının kendi içinde sağladığını belirten Başkan Zolan, “Ahilik, ürün standardı, kalitesi ve aynı zamanda tüketici haklarını sağlama noktasında çok önemlidir. Bu ruhu inşallah bizler de yaşatmaya devam edeceğiz. Ben tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum. Allah'ım helalinden kazanç versin, Ahilik ruhuyla çalışmayıdaim eylesin. Ahilik Haftamız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Temsili şed kuşanma töreni

 

Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Ahilikte çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş dönemini anlatan temsili şedbağlama töreni yapıldı. Daha sonra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Başkan Osman Zolan ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ilin çırağı, ilin kalfası ve ilin Ahisi seçilen Ferdi Kara, Cafer Furkan Kuzucu ve Hüseyin Kaplan’a plaket verdi. Törenin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri Meydanı’nda bulunan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Zolan Kaleiçi Çarşısı’ndaki bir işyerinde demir dövdü.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER