© Haber Acıpayam 2022

Anjiyo ile kalp rahatsızlıklarınızın önüne geçin

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu, anjiyo işleminin kalp damarlarının incelenmesinde ve tıkanıklıkların açılmasında kullanılan bir yöntem olduğunu, yeni teknolojik gelişmeler sayesinde anjiyo işleminin daha kolay ve güvenli hale geldiğini belirtti.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu, anjiyo işlemi hakkında önemli bilgiler verdi. Anjiyo işlemini, kalp damar hastalıklarında, tıkanmış ya da daralmış damarların, anevrizma veya damar anomalileri gibi çeşitli damar hastalıklarının tanısında kullanıldığını ifade eden Uzm. Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu, bununla birlikte Cerrahi Hastanesi’nde el bileğinden yapılan anjiyonun avantajlarını, anjiyo sonrası hastanın daha kısa sürede (2 saat) taburcu edilebildiğine dikkat çekti. Uzm. Dr. Karahasanoğlu, “Anjiyo işlemini, özellikle damar sertleşmesi, koroner arter hastalıklarının tanısını koymak ve damar fonksiyonlarını detaylı olarak incelemek için kullanıyoruz. Kalp krizi ile gelen hastalarda erken tanı ve tedavi hedefli yapılan görüntüleme yöntemidir. Hastalarımız polikliniğe göğüs ağrısı ile geldiği zaman daha çok tarama hedefli bir anjiyo yapıyoruz. Ancak acil servise kalp krizi sebebiyle gelen hastalarımızda ise hem tıkalı olan damarın tespiti için hem de tedavisini yönlendirmek amacıyla anjiyo işlemini uyguluyoruz. Anjiyo sırasında hastaların durumuna göre stent koyabiliyoruz. Anjiyo sonrasında hastalarımıza kan sulandırıcı veriyoruz, bu ilaçların düzenli kullanılması çok önemli. Yine tansiyon, şeker ve kolesterol değerlerinin takibi de oldukça önemlidir” dedi.

“Yeni cihazımız ile birlikte el bileğinden anjiyo yapıyoruz”
İşlemin yapılan bölgeye göre iyileşme süresinde farklılık gösterebileceğini belirten Uzm. Dr. Karahasanoğlu, “Anjiyoyu yaptığımız bölgeye göre iyileşme süresi değişmektedir. Kasıktan yaparsak 4 ile 8 saatte ayağa kalkarken, el bileğinden anjiyo işlemini uyguladığımızda hasta 2 saatte ayağa kalkabiliyor. Yenilenen anjiyo ünitemiz ve yeni anjiyo cihazımız ile radial anjiyo dediğimiz el bileğinden anjiyo işlemini çok sık uygulamaktayız. Bunun sayesinde hastalarımız 2 saatte ayağa kalkabiliyor. Aynı gün veya ertesi gün taburcu etme imkânımız oluyor. Genelde anjiyo yaptığım ve stent koyduğum hastalara 7 ile 10 gün arasında kontrole çağırmaktayım. Takibimiz neticesinde eğer hastada herhangi bir problem yoksa 3 ayda bir defa kontrol için çağırıyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER