© Haber Acıpayam 2022

Âşıklar 100. yıl için çalıp söyleyecek

Büyükşehir 5.000 yıllık geleneği yaşatıyor10. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı başlıyorDenizli Büyükşehir Belediyesinin 2011 yılında başladığı ve bu yıl 10’ncsunu düzenleyeceği Denizli Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı 2-3 Kasım’da yapılacak. Âşıklar bu yıl Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü için çalıp söyleyecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği Denizli 10. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilkini 2011 yılında düzenlediği Âşıklar Bayramı’na bu yıl 4’ü Türk dünyasından olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden toplamda 20âşık katılacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda yapılacak Denizli 10. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı, 2 Kasım Perşembe ve 3 Kasım Cuma günleri saat 20.00’de başlayacak. 5 bin yıllık Türk geleneğinin yaşatılacağı Âşıklar Bayramı’nda OzanNihat, Nuri Şahinoğlu, Serdarcan, Yaşar Demiroğlu, Hüsrani, Behram Aktemur, Yakup Temeli, Ali Rıza Ezgi, Halil Daylak, Muhsin Yaralı, Selahattin Kazanoğlu, ÖksüzOzan, Pirşani, Obalı, Yüksel Yıldızoğlu, Mihriban Arslan, GuliraKasymkulova, BekarysNuriman, MelikaAldamjarova ve Peri  Hasanova sahne alacak.

 

Başkan Zolan’danAşıklar Bayramı’na davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 10’ncusunu düzenleyecekleri Denizli Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı'na tüm hemşehrilerini davet etti. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Türk dünyasından âşıkların Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılı için çalıp söyleyeceğini kaydeden Başkan Zolan, “2011’de düzenlemeye başladığımız Aşıklar Bayramı’nın bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşıklar Bayramımızı bu yıl daha da özel. Bir yandan 5 bin yıllık geleneğimiz yaşatıp gelecek nesillere aktarırken diğer yandan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu özel etkinliğimize bekliyorum” ded

İlginizi Çekebilir

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

TÜM HABERLER