Bakan Ersoy’dan bilim, kültür ve sanat merkezine tam not
ACIPAYAMEge’nin en büyük bilim, kültür ve sanat merkeziKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediyesinin Denizli’ye kazandırdığı, Ege’nin en büyük bilim, kültür ve sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni inceledi.
Bir dizi program için Denizli’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege’nin en büyük bilim, kültür ve sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni inceledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı dev yatırımın inceleme gezisine, Bakan Ersoy’un yanı sıra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örkive beraberindekiler eşlik etti. Başkan Zolanilk olarak kongre merkezinin girişinde fotoğrafları bulunan Denizli Kayak Merkezi ve Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası yatırımlarını anlatarak, söz konusu tesislerin Denizli turizmine katkısından bahsetti.
Devasa salonlar
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni gezen Bakan Ersoy, 500, 1000 ve 2000 bin kişilik devasa salonları inceleyerek dev yatırıma hayran kaldı. Denizli’ye kazandırdıkları kültür ve turizm yatırımları dolayısıyla Başkan Zolan’a teşekkür eden Bakan Ersoy, kısa süre Fatma Yıldız Salonu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü hazırlıkları ile ilgili çalışmaları izledi. Tesis hakkında Bakan Ersoy’a bilgi veren Başkan Zolan, ziyaretin sonunda hediye takdim etti. Bakan Ersoy’u ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Zolan, tesisin kentin bilim, kültür ve sanat merkezi olduğunu işaret ederek, her gün düzenledikleri etkinliklere binlerce vatandaşın akın ettiğini anlattı.
İlginizi Çekebilir
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.