Barthelemy, 'Muhammed Mehdi' ismini alarak Müslüman oldu
ACIPAYAMBir hafta tatil için Türkiye’ye gelen Fransız Anthony Barthelemy, Denizlili arkadaşlarıyla gittiği Pamukkale İlçe Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Fransa vatandaşı Barthelemy, "
'Muhammed Mehdi' ismini aldı.
Aslen Denizlili Fransa’nın Metz şehrinde yaşayan gurbetçilerle birlikte Türkiye’ye tatile gelen Fransız Anthony Barthelemy, Pamukkale İlçe Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Fransa vatandaşı Barthelemy, 'Muhammed Mehdi' ismini aldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı İhtida Merasimi Töreni’nde konuşan Denizlili gurbetçi Mustafa Yurdagül, Fransa’nın Metz şehrinde esnaflık yapan 33 yaşındaki Hristiyan Anthony Barthelemy’in eşi Linda’nın Cezayirli Müslüman olduğunu söyledi.
Yurdagül, “Anthony, Fransa’da komşumuz. Ben Denizliliyim 38 yıldır Fransa’da yaşıyorum. Hristiyan Anthony’le sürekli birlikteyiz. Ailece görüşüyoruz. Kendisi bizim camilerimize de geldi, İslam Dinini çok araştırdı. Eşi Linda’da Cezayirli Müslüman. Güzel dinimizi eşinden de öğrenmiş, Türkiye’ye bir haftalık tatile gelmiştik. Tatilimizin bir bölümünde de Denizli’ye geldik. İslam Dinine geçmesi için en uygun yerin Denizli ve ilçe müftülüğümüz olduğunu kendisine anlattık. O da Müslüman olmak istediğini söyledi. Müftülüğümüze başvurduk” dedi.
Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgi verdikten sonra ihtida merasimine geçildi. Müslüman olmak için İslamiyet’i araştırdığını ifade eden Barthelemy kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal da, İslam’ın tek din olduğunu, iman ve İslam esaslarından, Müslüman olmanın kolaylıklarından bahsetti. Müslüman olan Barthelemy’ye İlçe Müftüsü Uysal tarafından, ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur’an-ı Kerim ile Fransızca meali ve İslam İlmihali hediye edildi. Fransa vatandaşı Barthelemy, 'Muhammed Mehdi' ismini alarak Müslüman oldu.
İlginizi Çekebilir
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.
Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.
Kendisinden haber alınmayan gıda mühendisi 1 aydır kayıp
Denizli' yaşayan gıda mühendisi Cihan Köse, yakınları tarafından 1 aydır haber alınamıyor. Sosyal medya hesaplarından duyurular ve polis ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.