Başkan Zolan: "En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir"
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Genel Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Başkan Zolan, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce meclis toplantısının ilk gününün 12 Mart İstiklal Marşı'nın 100. Yıldönümü Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile tevafuk ettiğini belirtti. 12 Mart'ın Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamasını önerdi. Meclis'in saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söylemesinin ardından konuşmasını sürdüren Başkan Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok zor şartlar altında kurulduğunu belirterek, "İnşallah son ocak kalıncaya kadar bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Korkmadan çekinmeden ülkemizi savunmaya devam edeceğiz. İnşallah İstiklal Marşımız da ilelebet bu topraklarda okunmaya devam edecek" dedi.
"Bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız"
Türkiye'ye yönelik saldırıların geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu saldırılar her ne şekilde gelirse gelsin Türk milletinin gücü bunu def etmeye her zaman yetecektir. Bu saldırılara karşı en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Bu saldırılar karşısında amasız, fakatsız hep beraber dimdik durmamız lazım. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız." Milli Şair Ersoy'un İstiklal Marşı'nı Kurtuluş Savaşı sona ermeden yazdığını ifade eden Başkan Zolan, "Düşman işgali sürerken TBMM İstiklal Marşımızı kabul etmiş ve istiklal mücadelesine ayrı bir ruh getirmiştir. Emek verenlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bize düşen vatanımıza, bayrağımıza, tüm değerlerimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutluyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.