BAŞKAN ZOLAN, KKTC’DE
ACIPAYAM“Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır”Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret eden Başkan Zolan, “Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır. İlelebet öyle kalacaktır” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Başkan Osman Zolan bir dizi temas ve ziyaretlerin yanı sıra KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında yavru vatanda bulunuyor. Başkan Osman Zolan’a Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şube Başkanı Mahmut Catlık ve beraberindeki iş insanları eşlik ediyor. Başkan Zolan ilk olarak KKTC ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında daha sonra Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret eden Başkan Zolan, karşılıklı iş birliği ve fikir alışverişinde bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret eden Başkan Zolan’a Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’da eşlik etti. Samimim görüntü ve sıcak bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler Cumhurbaşkanı Tatar’a kendilerine ve Denizli’ye gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür dileklerini iletti.
“Kıbrıs bizim canımız”
Başkan Zolan KKTC ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı kabri başında ziyaret etti, merhum cumhurbaşkanının mezarına karanfil bırakarak, dua etti. Son olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyesi iş insanları ile buluşan Başkan Zolan ve beraberindeki Denizli heyeti bir dizi görüşmelerde bulundu. Yavru vatan Kıbrıs ile ilişkilerin en üst düzeye taşımak adına gayret ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır. İlelebet öyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Osman Zolan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek Ercan Havaalanı yeni terminali açılış töreni ile 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. Yıldönümü kutlama programlarına katılacak.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.