Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs'ın Denizli ve Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli'de yanan bu ateş, hür ve bağımsız yaşamamızın vesilesi ve başlangıcı olmuştur" dedi.
Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü mesajı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs'ın Denizli ve Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli’de yanan bu ateş, hür ve bağımsız yaşamamızın vesilesi ve başlangıcı olmuştur" dedi.
15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bağımsızlık mücadelesi sırasında 15 Mayıs 1919’da İzmir’in, Yunan askerlerince işgaline karşı ilk direniş hareketinin Denizli’den başladığını belirtti. Müftü Ahmet Hulusi Efendi öncülüğündeki Denizli halkının, İzmir’in işgal edilmesinden 4 saat sonra Bayramyeri Meydanı’nda toplanarak asla bu topraklara düşman postalı değdirmek istemediklerini ve hangi şartlarda olursa olsun düşmana boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Başkan Zolan, Denizli'nin İstiklal Mücadelesi’nin ilk anından itibaren milli mücadeleye tam destek verdiğini kaydetti.
Başkan Zolan, "Ecdadımız, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün yanında sapasağlam, omuz omuza onun yanında yer almıştır. Denizli sancağı altında Balkanlar'da, Çanakkale'de, Filistin Cephesinde savaşan ecdadımız var. Vatan ve bayrak sevdası taşıyan ecdadımızın sayesinde bugünlere ulaştık. Bugün de 101 yıl önceki aynı ruh, aynı inanç ile ülkemizi, şehrimizi, her türlü değerlerimizi ve varlığımızı korumak için hep beraber mücadele ediyoruz. Bu büyük mücadele için atılan ilk adımlardan birinin ilimizde olması ise bizim için ayrı bir onur ve gururdur" dedi.
Milli Mücadele Günü coşkusunun 101 yıldır dinmeden devam ettiğini, bu kutlu günü unutturmadan gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Atalarımızın bize bıraktığı eşsiz vatanımızda onların aziz ruhlarını her zaman yad etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Müftü Ahmet Hulusi Efendi’ye, bu mücadelenin büyük kahramanlarına ve tüm şehitlerimize sonsuz şükran duyuyor ve yüce Mevla’dan rahmet diliyorum."
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.