Bayram alışverişini ‘yerel esnaftan’ yapın çağrısı
ACIPAYAMDenizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ‘Bayram alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması’ çağrısı yaptı.
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Denizli halkına seslenen Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, bayram alışverişi başta olmak üzere, günlük hayatta yapılan alışverişlerde de yerel esnafın tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Gelişen teknoloji ile yaygınlaşan e-ticaret alışverişleri hakkında da Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne üye olan esnafların da teknolojiye ayak uyduracak projelerin hayata geçirileceğine dikkat çeken Erbeği, “Son zamanlarda gelişen internet teknolojisi ile alışverişler de sanal dünyada dikkat çeken ölçüde yapılmaktadır. Pandemi sürecinde hayatımıza hızla giren e-ticaret alışverişlerine maalesef yetişemeyen esnaflarımız da var. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, Denizli esnaf camiamıza, her platformda, üyelerimizin, sektörlerimizn, internet ticareti dünyası olan e-ticarete girmesi için gerekli çalışmaları ve projeleri hazırlamaya devam ediyoruz. Bu sebeple yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısı ile özellikle bayram alışverişlerinde gerek e-ticaret sitelerindeki, gerekse normal alışverişlerinizde Denizli’nin yerel esnaflarının öncelikli olmasını rica ederiz” dedi.
Yerel esnafların ekonomi için büyük değer olduğuna dikkat çeken Erbeği, “İşyeri kirası, personel giderleri ve diğer giderleri göz önüne alırsak sağduyulu esnaflarımız bu anlamda yerel esnafları tercih etmelerini önemli buluyoruz. Mahalle esnafı kavramları maalesef teknolojiye karşı, gelişen alışveriş trendlerine karşı yenilmeye başlasa da önemli olan mahalle esnaflarımızın hayatta kalması, daha önemlisi mahallenizde size hizmet veren esnafların olması en büyük değerlerimizdir. Mahalle esnafı, mahallenizin, sokağın en büyük ortak bağıdır. Bu esnaflarımızı teknoloji ile daha çok bir araya getirmeye devam edeceğiz. Hep birlikte esnafımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.