© Haber Acıpayam 2022

Buldan’da 50 bin balık suya bırakıldı

Denizli’nin Buldan ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından göletlere 50 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Balık üretimine büyük önem verilen Denizli’de Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü ekiplericne, ilçede bulunan Buldan Derbent Barajı ile Hasanbeyler, Aktaş, Dımbazlar göletlerine elli bin adet yavru sazan balığı bırakıldı. İç suların balıklandırma çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Buldan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Serdal Uğur “İlçemize hayırlı olması temennisinde bulunuyor, kaçak avlanmaya karşı vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini ve böyle bir durumla karşılaştıklarında Müdürlüğümüze haber vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin’de “Tüm amatör olta balıkçıları adına iki yıl üst üste toplamda 141 bin balık salımı gerçekleştiren Buldan Tarım ve Orman müdürlüğüne teşekkür ederiz. Boş zamanlarında hobi olarak birçok vatandaşın gerek bireysel gerekse ailecek hem vakit geçirdiği hem de piknik yaptığı göletlerimizdeki balık popülasyonuna katkı sunan herkese şükranlarımızı sunarız. Tabi ki salmanın yanında korumakta önemlidir. Dernek olarak bize gelen ihbarları anında İlçe Tarım ve Orman müdürlüğündeki su ürünlerinden sorumlu arkadaşlara ve İlçe Jandarma Komutanlığına bildiriyoruz. Ekipler koordineli bir şekilde hemen müdahalede bulunuyorlar. Buldan sınırları içerisinde kaçak avcılığa kesinlikle geçit yok. Sürdürülebilir olta balıkçığını sağlamak için yapılan bu çalışmaların amacına ulaşmasını temenni ederiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı

Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜM HABERLER