Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
ACIPAYAMDenizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.
Denizli'de bu sabah saat 09.21 sıralarında merkez üssü Buldan ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer kabuğunun 8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, başta Denizli olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE ve ilgili tüm kurumlar tarafından saha tarama çalışmaları başlatıldığı, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilemediği bildirildi. Gelişmelerin ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiği, başta buldan ilçesi olmak üzere çevre ilçe ve mahallelerde ekipler tarafından saha kontrolleri yapıldığı kaydedildi.
Bölgede yer alan bir markette ise deprem anında ise rafta bulunan ürünlerin büyük bir kısmı düştü. Markette ise çeşitli noktalarında maddi hasar olduğu görüldü. Aynı zamanda bölgede bulunan bazı işletmelerde ise duvarların çatladığı ve maddi hasarların olduğu öğrenildi. Bölgeye sevk edilen ekiplerin bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve ekiplerin saha çalışmalarını devam ettiği bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.