Büyükşehir, afetzedelere moral oluyor
ACIPAYAMTürkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından yüzlerce iş makinesi, araç ve personeliyle deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayının girmesi ile birlikte iftar ve sahur ihtiyaçlarının yanı sıra geleneksel ramazan etkinliklerini de İskenderun’da gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, başta çocuklar olmak üzere tüm afetzedelere bir nebze de olsa moral olmak için İskenderun Millet Parkı Çadır Kenti’nde geleneksel ramazan etkinlikleri düzenliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin mobil etkinlik aracında düzenlenen programlarda, Geleneksel Kukla Tiyatrosu, Fıstık ile Bonbon, Hayal Perdesi, Hacivat Karagöz ile Kanlı Nigar adlı ortaoyunu sahneleniyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun afetzedelerin yüzünü güldürmek için gayret ettiği etkinlikler başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşların yoğun ilgisini çekerken, gösterilerin 10 gün boyunca devam edeceği belirtildi.
İftardan sonra başta çocuklar olmak üzere afetzedeler moral buluyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile bölge için seferber olduğunu kaydetti. Ramazan ayı ile birlikte Hatay’ın İskenderun ilçesinde onbinlerce afetzedeye iftar ve sahur yemeği de ulaştırarak ihtiyaçları gidermeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, “İskenderun ilçemizde depremden etkilenen çocuklarımız başta olmak üzere afetzede kardeşlerimize bir nebze de olsa, geleneksel ramazan etkinliklerimizle moral olmak istedik. İnşallah yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz, emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.