Büyükşehir DESKİ’den bir doğal arıtma da Kale-Karaköy’e
ACIPAYAMÇevre dostu yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bir doğal arıtma tesisini daha kente kazandırıyor. Kale ilçesininKaraköy Mahallesi’ne 130 metreküp kapasiteli 1.464kişilik doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Kale ilçesininKaraköy Mahallesi’nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması amacıyla doğal arıtma tesisi inşa çalışmalarına başladı. Proje kapsamında 12 bin 500 metrekare alanda, tek kademeli olarak yapılan tesisin bin 464 kişi kapasiteli olduğu belirtilirken, günlük ortalama 130 metreküp suyu arıtacağı işaret edildi. Çevre dostu ve tamamen doğayla uyumlu olarak yapılan tesiste elektrik tüketiminin olmayacağı, bu nedenle de işletme maliyetinin yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Doğal atık su arıtma tesis ile tesise ekilen azot ve fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.
Daha yaşanabilir bir Denizli için…
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan göreve geldikleri ilk günden beri daha yaşanabilir bir Denizli için gayret gösterdiklerini belirterek, bu nedenle doğa ve çevre dostu yatırımlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Söz konusu yatırımlarla şehrin geleceğe daha da güvenle bakacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Çok şükür geleceğe bırakacağımız bu güzel eserlerle Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmayadevam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tesisimiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.