Büyükşehir destekliyor, çiftçiler daha çok kazanıyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin daha kaliteli ve sağlıklı ürün elde etmesi için haşerelere yönelik mücadelelerine destek vermeyi sürdürüyor. 2021 yılında haşerelere yönelik başlattığı biyoteknikle mücadele desteğine devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi bu sezon 3.900 dekar alanda 162 üreticiye toplamda 251.500 adet feromon yayıcı desteği sağlayacak.
Denizli’nin 2014 yılında “Büyükşehir” statüsü kazanmasıyla birlikte tarım ve hayvancılıkta 50’den fazla destek projesi hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. 2021 yılında Buldan ilçesinin Doğan Mahallesinde 350 dekarlık alanda başlattığı salkım güvesi ile biyoteknik mücadele desteğini her yıl artırarak sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi bu sezon Sarayköy, Honaz ve Pamukkale ilçelerindeki üzüm bağı ve ayva üreticilerine söz konusu desteği vermeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sarayköy ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde bin 500 dekar veuygulamanın ilk kez yapılacağı Honaz ilçesinin Kaklık ve Kızılyermahallelerinde 2 bin dekar olmak üzere toplam 3 bin 900 dekarlık bağ alanında üretim yapan 142 üreticiye 227.500 adet feromon yayıcı desteği yapacak. Pamukkale ilçesininEldenizli Mahallesi’nde 200 dekar, Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesi’nde ise 200 dekar ayva bahçesinde üretim yapan 20 üreticiye de 24.000 adet feromon yayıcı desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl toplamda 3 bin 900 dekar alanda 162 üreticiye 251.500 adet feromon yayıcı destek sağlayacak.
“Her şey mutlu ve huzurlu bir Denizli için”
DenizliBüyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2021 yılında 350 dekarlık alanda başlattıkları haşerelere karşı biyoteknik mücadele desteğini her yıl artırarak sürdürdüklerini söyledi. Çiftçilerin kimyasal olmayan bu sistemle çok daha az maliyete daha sağlıklı ve verimli ürün elde ettiğine işaret eden Başkan Osman Zolan, “Çiftçimizin mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz inşallah” dedi. Denizli’nin 2014 yılında “Büyükşehir” statüsü kazanmasıyla birlikte kentin dört bir tarafında kırsal kalkınma destekleri vermeye başladıklarını işaret eden Başkan Zolan, “Bugüne kadar üreticimize nefes aldıracak, öncülük yapacak50’den fazla proje hayata geçirdik. Destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Her şey mutlu ve huzurlu bir Denizli için” ifadelerini kullandı.
Biyoteknik mücadele 350 dekarlık bağ alanında başladı
Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin daha kaliteli ve sağlıklı ürün verimi elde etmesi için ilk kez 2021 yılında haşerelere yönelikbiyoteknikle mücadele desteği vermeye başladı. Kimyasal ilaçlamaya göre daha az maliyetle daha verimli ve sağlıklı ürün elde edilmesini amaçlayan uygulama Buldan ilçesinin Doğan Mahallesi’ndeki 350 dekarlık bağ alanında başladı. 2022 yılında Doğan Mahallesi’nde 611 dekar alanda devam edilen uygulama Sarayköy ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde 900 dekar bağ alanında, Pamukkale ilçesininEldenizli Mahallesi’nde ise 70 dekar ayva bahçesinde yapıldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.