© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ile gezen gençler çok mutlu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Büyükşehir İle Geziyorum” adlı proje gençlerden tam not aldı. Proje ile Denizli genelindeki lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri kentin doğal ve kültürel değerleri ile Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını görme fırsatı bulurken, gezinin ilk haftaki programına Merkezefendi, Sarayköy, Honaz, Buldan, Güney, Bozkurt, Babadağ, Baklan ve Çardak ilçesindeki yaklaşık 1000 öğrenci katıldı. Gezide Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti ile Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nıgören gençler Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Başkan Osman Zolan ile buluşan gençler buradaki planetaryumda uzayın derinlikleri ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunca hazırlanan “Söz Sende” adlı oyunu izledi.

 

Sınav öncesi stres atıyorlar

 

“Büyükşehir İle Geziyorum” projesine tam not veren gençler memnuniyetlerini şöyle belirtti: Hakkı Barış Özormancık: “Gezi çok güzel gidiyor. Bir haftadır bu geziyi bekliyorduk. Çok güzel bir aktivite olmuş. İnsanlarla kaynaşıyoruz. Sınavlardan önce kafa dağıtmak içinböyle bir gezi gerekliydi. Hem koronadan dolayı maskelerden de bunalmıştık. Şimdi açık havada gezmek güzel oluyor.”         

Gülçin Karakaya: “Proje bence çok güzeldi en eğlencelisi de belki tiyatroydu. Tarihi yerleri de görmüş olduk çok iyiydi. Üniversite sınavı öncesi güzel bir etkinlikti.”

 

İzzetcan Karademir: “Bizim için çok eğlenceliydi. Özellikle planeteryum ve tiyatro bence çok güzeldi. Bu yıl girecek olduğumuz sınavlar geleceğimiz için çok önemli ve sürekli stres içerisindeyiz. O yüzden bu program çok güzel oldu.”

 

Selahattin Ürkmez: “Ben çok memnun oldum gerçekten. Pamukkale ayrı bir güzeldi, planetaryum ayrı bir güzeldi, tiyatroyu çok beğendim. İyi bir etkinlik oldu. Sınav öncesi bizim için motive oldu. Çok beğendim, çok memnun kaldım.”

 

Ahmet Eroğlu: “Bu gezi bize moral anlamında çok iyi oldu. Hepimizin sınav stresi var. Okul, ev arasında hepimiz sıkılıyoruz. Aslında böyle bir şeye herkesin ihtiyacı vardı.”

 

Busenur Gökgöz: “Biz bugün çok eğlendik çok verimli bir gezi oldu. Son sınıf olarak da kafamızı dağıttığımız için çok mutluyuz. Bence her sene düzenlenmeli.”

 

Cennet Övünçkan: “Bugün bizim için moral,motivasyon ve destek anlamında çok güzel bir etkinlik oldu. Çok stresli olduğumuz şu dönemde sınavlara hazırlandığımız zaman böyle bir etkinliğin olması bizim için çok moral verici oldu. Bunun için çok şanslıyım. Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum.”

 

Özlem Sude Kocabıyık: “Daha önce gidemediğim yerlere gittim benim için çok güzel oldu. Aynı zamanda sınav stresindeyiz o yüzden bizim için moral ve motivasyon oldu. Böyle çalışmalar devam ederse çok güzel olur. Ben ayrıca hayvanları da çok seviyorum. Buraya geldiğim içinde çok mutluyum. Bu geziyi düşünüp düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Gençler Başkan Zolan ile buluşuyor

 

Programlarda gençlerle bir araya gelerek “Söz Sende” oyununu birlikte izleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sınav öncesi gençleri stresten bir nebze de olsa uzaklaştırarak Denizli’nin eşsiz güzellikleriyle dolu bir gün geçirmesini istediklerini söyledi. Başkan Zolan, “Denizli’mizin merkeziyle beraber 19 ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın ve siz değerli gençlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için uğraşıyoruz. Sizler bizler için çok değerlisiniz ve bizim geleceğimizsiniz. Gençlik demek hazine, enerji, güç demektir. Yeni ufuklar hedefler demektir. İnşallah hedeflerinize kavuşur, istediğiniz üniversitelere yerleşirsiniz. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER