“Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları” başlıyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi İle Kültür Buluşmalarıbaşlıyor. Denizli’de hayata geçirdiği fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel projelere de büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen ve sevilen bilim insanı, yazar, tarihçi ve sanatçı gibi değerli isimleri Denizlililerle buluşturacak. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi İle Kültür Buluşmaları programın ilk konuğu ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı olacak. İlk program 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleşecek. “Yakın Tarihimizin Gerçekleri” adlı sunumuyla Denizlililerle bir araya gelecek sevilen tarihçi yazar Prof. Dr. Ortaylı, yakın tarihin önemli anekdot ve olaylarına ışık tutacak. Tüm Denizlililerin davetli olduğu programın ücretsiz izlenebileceği belirtilirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi İle Kültür Buluşmalarının değerli isimleri ağırlamaya devam edeceği kaydedildi.
“Birbirinden değerli isimler şehrimize gelecek”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kültür ve sanat hayatına renk getirecek önemli bir çalışmayı başlattıklarını ifade ederek, bu kapsamda ilk olarak ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı hemşehrileriyle buluşturacaklarını kaydetti. Prof. Dr. Ortaylı’nın geçen ekim ayında Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nda Denizlililerle bir araya geldiğini ve çok yoğun talep olduğunu kaydeden Başkan Zolan şunları kaydetti: “Belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal ve kültürel projelerimize de büyük önem veriyoruz. Kültür Buluşmaları programları ile de ülkemizin birbirinden kıymetli bilim insanı, yazar, tarihçi ve sanatçı gibi değerlerini vatandaşlarımızla buluşmalarını sağlayacağız. “Birbirinden değerli isimler şehrimize gelecek. Konuklarımızın birikim ve deneyimlerinden hep birlikte faydalanacağız. Bu özel programa tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.