Büyükşehir, İskenderunlu çocuklara moral oluyor
ACIPAYAMTürkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından yüzlerce iş makinesi, araç ve personeliyle deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, çocukları da unutmuyor. Denizli’de misafir edilen afetzedelerin çocukları içinBüyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde çocuk oyun alanı kurup, depremden etkilenenlere psikolojik destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, yüzyılın afetinden büyük yara alan Hatay’ın İskenderun ilçesindeki çocuklar için de seferber oldu. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri İskenderun ilçesinde kurulan çadır ve konteyner kentleri ziyaret ediyor. Burada çocuklarla oyunlar oynayıp keyifli vakit geçirmeleri için gayret eden Büyükşehir Belediyesi sosyolog ve eğitmenleri çocukların bir nebze de olsa depremin etkilerinden uzaklaşmalarını sağlayıp moral oluyor. Bunun yanında çocuklara oyuncaklar da dağıtan ekipler çadır ve konteynerleri tek tek ziyaret ederek afetzedelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için de çalışma yapıyor.
Çocuk gülerse, dünya güler…
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibarenDenizli Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarıyla bölge için seferber olduğunu kaydetti. Arama-kurtarma çalışmalarından yardım tırlarına, altyapıdan temizlik ve hijyençalışmalarına kadar bölgede neye ihtiyaç varsa gidermeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, bunların yanında çocuklar için de gayret ettiklerini söyledi. “Çocuk gülerse, dünya güler” diyen Başkan Zolan, “Hatay’ın İskenderun ilçemizde depremden etkilenen çocuklarımızın eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için hep birlikte çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. İnşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.