Büyükşehir itfaiyeden Türkiye'de bir ilk
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son dönemde yaşanan otobüs kaza ve yangınlarıyla ilgili Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayı ilk kez başlattı. Büyükşehir İtfaiye, polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde bilgilendirme çalışması yaparak, vatandaşlara olası yangın ve kaza anında neler yapılması gerektiğini anlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, son dönemde meydana gelen yolcu otobüsü yangın ve kazaları ile ilgili farklı bir çalışmaya imza attı. Türkiye'de ilk olan çalışma ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Denizli- Antalya karayolundaki polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde bilgilendirme çalışması yaptı. Polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde, olası yangın ve kaza anında yapılması gerekenleri vatandaşlara anlatan Büyükşehir İtfaiyesi, yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında öncelikle yolcuların sakin olmalarını istedi. Otobüslerdeki acil çıkış kullanımıyla ilgili bilgi veren itfaiye, acil durum imdat çekici kullanılarak otobüsün camının nasıl kırılacağını anlattı. Karşılarında itfaiye ekiplerini görünce şaşıran yolcular, bilgilendirme dolayısıyla Büyükşehir İtfaiyeye teşekkür etti.
Uygulamalar devam edecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, son dönemde yaşanan yolcu otobüsü yangın ve kazalarına dikkat çekti. Yaşanan söz konusu olumsuz olaylarda yaralanma ve can kayıplarının meydana geldiğini üzülerek izlediklerini ifade eden Başlı, "Hedefimiz can kaybı ve yaralanmalarının önüne geçmek. Bu kapsamda yolcularımıza acil durumlarda otobüsün nasıl tahliye edileceği, acil durum imdat çekicinin kullanımını, otobüsün ön ve orta kapılarının acil durumlarda nasıl açılacağını, yangın söndürme araçlarının nasıl kullanılacağını anlatıyoruz. Eğitici broşürler de dağıtıyoruz" dedi. Polis ve itfaiye işbirliğinde yapılan uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Başlı, "Bu konudaki uygulamalarımız şehir içi ve şehirlerarası yollarda yaygınlaşarak devam edecek" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.