© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir tarihi zaferi unutturmayacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 874 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türklerin yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenleyecek. 1148 yılında Cankurtaran Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de, Alman ve Fransız ordularından oluşan Haçlı Seferine karşı kazanılan zafer için düzenlenen anma etkinlikleri 2 gün sürecek. Bu kapsamda 8 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da Cankurtaran Milli Parkı’nda Saygı Yürüyüşü, Kazıkbeli Savaş Kalıntıları Sergisi, Kazıkbeli Geleneksel Islık Okçuluk Gösterileri ve Prof. Dr. Mithat Aydın’ın “Kazıkbeli Savaşı ve Sonuçları” adlı sunumu gerçekleştirilecek.

 

İkinci gün okçuluk turnuvası

 

Etkinliğin ikinci günü 09 Ocak 2022 Pazar saat 10.00’da ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. İller Arası Kazıkbeli Savaşı Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası düzenlenecek. Denizli, Antalya, Kütahya, Eskişehir, İzmir, Uşak, Isparta, Afyonkarahisar, Burdur, Bilecik, Bursa, Balıkesir, İstanbul ve Konya’dan 200 dolayında sporcu yıldızlar ve gençler kategorilerinde yarışacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinliğin madalya töreni saat 16.00’da yapılacak.

 

"Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk tarihinin zaferlerle dolu bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti. Denizli’nin Türk yurdu olduktan sonra düşman postalı görmediğini anlatan Başkan Zolan, “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bize düşen görev ise bu toprakların bedelinin nerede ödendiğini hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamaktır” dedi. Kökleri güçlü olmayan hiçbir şeyin ayakta kalamayacağını, bir gün mutlaka devrileceğini işaret eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “İşte bu yüzden geçmişimize, tarihimize, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalı onları yaşatmalıyız. Tarihimize yön veren ve tarihin akışını değiştiren birçok mücadele örneği sergileyen Denizlimizin değerlerini de inşallah sonsuza kadar yaşatacağız. Ben bir kez daha kutsal vatanımız için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER