© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir usta şairi unutmadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Usta şair Yahya Kemal Beyatlı'yı vefatının 63. yıldönümünde de unutmadı. Kent Şairleri Topluluğu, Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden olan Beyatlı için Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Yahya Kemal Anma Programı" düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu üyeleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu, öğrenciler ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçılarının eşlik ettiği gecede Kent Şairleri Topluluğu üyeleri Usta Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın birbirinden güzel eserlerini okudu. Performansları ile büyük beğeni toplayan şairler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

"Kültürümüze sahip çıkıyor, değerlerimizi yaşatıyoruz"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, pandemi nedeniyle kültür ve sanat etkinliklerine bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, alınan önlemlerle birlikte böyle bir etkinlikte buluştukları için mutlu olduklarını ifade etti. Değirmenci, "İnşallah bu pandemi biter ve eski güzel günlerimize döneriz. Sanatçılar, düşünürler, şairler içinde bulundukları dönemi birer ayna gibi bize yansıtır. O dönemdeki sanatçılarımız, düşünürlerimiz ve şairlerimizin anlatımlarıyla tarih bize yansımış oluyor. Onlar sayesinde geçmişte ne olduğunu öğreniyor, geçmişimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz, hem de bu değerlerimizi yaşatıyoruz. Türk edebiyatının en nadide isimlerinden Yahya Kemal Beyatlı'yı sizlerle beraber andık. Bu güzel gecenin hazırlanmasına emek veren, katkı sağlayan ve davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.  Konuşmanın ardından Ali Değirmenci, programa katılan ve Usta Şair'in eserlerini okuyanlara günün anısına katılım belgesi verdi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER