© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir, Yağ Peynir ve Kasaplar Hali’ni yeniden düzenliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan Bayramyeri Meydanı’ndaki Yağ Peynir ve Kasaplar Hali’nde düzenleme çalışmasına başladı. Esnafın istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulan, ayrıca vatandaşların daha kolay ve rahat alışveriş yapmasını sağlayacak düzenleme kapsamında bölgenin altyapısı tamamen yenilendi. Yağ Peynir ve Kasaplar Hali’nin bulunduğu meydana 2 ayrı renkte kaydırmaz zemin karolarının döşeme imalatı yapılırken, dükkanlar önüne yerleştiren ızgaralar, hijyenik olması amacıyla çekvalf sistemiyle desteklendi. Gider tesisatları da birbirinden bağımsız döşenerek hijyenik ve estetik olması amaçlandı. Meydanda bulunan ağaçların bakımları yapılırken, çevresine ahşap oturma bankları yerleştirilerek alışveriş yapacak vatandaşlara dinlenme alanları sunuldu. Öte yandan haldeki çatı onarımları yapıldı, yağmur olukları yenilendi ve sıva-boya tadilatları da gerçekleştirildi.

 

Başkan Zolan çalışmaları inceledi

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yenilenme çalışmaları devam eden Yağ Peynir ve Kasaplar Hali’nde incelemede bulundu. Başkan Zolan’aFen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni, Emlak ve İstimlak Dairesi BaşkanıMehmet Çulhaoğluve beraberindekiler eşlik etti.Burada bir süre esnafla sohbet edip dertlerini dinleyen Başkan Osman Zolan, tadilat ve düzenleme çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi için gayret ettiklerini söyledi. Denizli’nin neye ihtiyacı varsa gidermek için çalışmaya devam ettiklerinibelirten Başkan Zolan, “Yağ Peynir ve Kasaplar Hali’nde yatığımız düzenlemeyle inşallah esnafımızın tüm ihtiyaçları giderilecek, burada alışveriş yapan vatandaşlarımız da daha rahat edecek. Denizli’mize eserler bırakmaya, tüm sorunları el ele gönül gönüle çözmeye devam ediyoruz, şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İlginizi Çekebilir

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

TÜM HABERLER