Büyükşehir'den 5 mahalleye 309 kilometre alt yapı hattı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ve Deliktaş mahallelerinde başladığı alt yapı yatırımı kapsamında toplam 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek.
Büyükşehir'den 5 mahalleye 309 kilometre alt yapı hattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ve Deliktaş mahallelerinde başladığı alt yapı yatırımı kapsamında toplam 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek.
"Büyükşehir" statüsüne kavuşmasının ardından 5 bin kilometrenin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeyerek kentin büyük bir bölümünde alt yapı sorununu kökten çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün 5 mahallede başlattığı 95 milyon liralık alt yapı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka mahalleleri ile Deliktaş Mahallesi’nin alt yapısı yapılmayan bölümünde toplamda 309 kilometrelik alt yapı hattı döşenecek. Dev yatırım ile 166 kilometre içme suyu hattı ile 115 kilometrelik kanalizasyon hattının baştan aşağı yenileneceği, bölgeye ilk kez 28 kilometre uzunluğunda da yağmursuyu hattının döşeneceği kaydedildi. Proje ile 2 metreyi bulan çaplarda döşenecek dev yağmur suyu hatları ile aşırı yağışlarda yaşanabilecek su baskını risklerinin de tamamen ortadan kalkacağı ifade edildi.
24 ayda tamamlanacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında hazırlanan alt yapı çalışması ile döşenecek 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yapım işinin 24 ayda tamamlanacağı öngörüldü. Söz konusu alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise üst yapı çalışmalarına başlanacak. Bu çalışmanın da bitirilmesiyle 5 mahallenin cadde ve sokakları modern bir görünüme kavuşacak.
"Söz verdik yapıyoruz"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu temel atma törenini yaptıkları projenin bölgenin altyapı sorununu tarihe gömeceğini belirterek, yapılan hizmetin bir asır ihtiyacı karşılayabileceğini söyledi. Bugüne kadar binlerce kilometre alt yapı hattı döşeyerek birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Daha önce söz verdiğimiz gibi alt yapısı yapılmayan mahallelerimize de bu hizmetimizi götürüyoruz. Söz verdik yapıyoruz. İnşallah el ele gönül gönüle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.