© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den 8 Mart'a özel program

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya geldi. Çelenk sunma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

 

“Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız”

 

1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlatan Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada, “Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. 21. yüzyılda artık kadın erkek değil insan var. Bugün ben bir avukat olarak sizlere seslenebiliyorum. Bir doktor hanım karşımda duruyor. Bir kadın başkanım karşımda duruyor. Biz her yerdeyiz. Öğretmeniz, işçiyiz, emekçiyiz. Biz artık eşitlik peşinde koşmuyoruz. Biz artık eşlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla hep yan yana yürümek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının gösterisi ile devam eden programda lokma hayrı yapıldı.

 

Kadın çalışanlara kırmızı karanfil

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanları ziyaret ederek kırmızı karanfil hediye etti.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER