© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den ahilikkültürünün yaşatılmasına büyük destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ederek kente kazandırdığı tarihi Necmi Ökten Evi'nin Denizli Ahilik Merkezi olmasına yönelik protokol Büyükşehir Belediyesi ve Avrasya Yönetici Sanayi ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) arasında imzalandı. Protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Catlık burada yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Başkan Zolan’a teşekkür ederek, “İmzalayacağımız protokole karşılık elimizden gelen her türlü gayreti hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Denizli’miz için göstereceğiz. Hükümlülüklerimizi yapmak için elimizden gelen sorumluluğu, enerjimizi sarf edeceğiz" dedi. Başkan Zolan ise, iş insanları ile birlikte milli ve manevi değerlere sahip çıkmak adına önemli bir çalışmayı gerçekleştireceklerini belirterek, "Hem iş insanlarımıza, hem de bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkan anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bu yürüyüşe katkı vermek ve güçlendirmekadına bu güzel mekanımızı sizlere tahsis ettik” dedi.

 

"Değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız"

 

Ahilik Haftası’nda böylesine güzel bir işe imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ahilikkültürümüzün, değerlerimizin yaşatılması vegelecek nesillere aktarılmasıçok önemli.Çünkü ahilik gerçekten bizim temelimiz, kökümüz. Bugün Denizli ihracatta, ekonomide, üretimde ve ticarette başarılıysa bu ahilik kültüründengelen güzellikle olmuştur. İnşallah sizlerve Büyükşehir Belediyesi olarak biz,bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız, şimdiden hayırlı uğurlu olsun." Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve AYSİAD Başkanı Catlık protokole imza attı.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER