© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den geleneksel aşure hayrı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl düzenlediği aşure hayrı geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen aşure hayrına, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, binlerce Denizlili aşure hayrında buluştu. Başkan Osman Zolan ve protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Vali Atik, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu özel günlerde bu tür buluşmaların çok önemli olduğunu belirterek Başkan Zolan’a teşekkür etti. Vali Atik, “Büyükşehir Belediyemizin aşure hayrına katılımlarından dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu topraklarda huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamayı nasip etsin. Bu güzel organizasyon için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Zolan’dan birlik beraberlik mesajı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, binlerce yıldır süren aşure geleneğini Büyükşehir Belediyesi olarak yaşatmak için her yıl aşure hayrı geleneğini devam ettirdiklerini kaydetti. Başkan Osman Zolan, “Geçtiğimiz yıl salgın sebebiyle aşure hayrımızı yapamamıştık. Muharrem ayında yapılan aşure birlik, kardeşlik ve sevgiyi temsil eder. Muharrem ayı hicri takvimin ilk ayıdır. Hicri takvimin başlangıcı Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti ile başlar. Muharrem ayında birçok olay yaşanmıştır. Güzellikler, acılar vardır. Kardeşliğimizin birleşmesi güçlü olması birlik ve beraberliğimizin daim olması adına Büyükşehir Belediyesi olarak aşure hayrı geleneğimize devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“Değerlerimizi anlayarak yaşamalı ve yaşatmalıyız”

 

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Allah’ım yapmış olduğumuz hayırlar hürmetine ülkemizi, şehrimizi afet ve felaketlerden korusun. İnşallah hiç kimsenin başı ağrımasın. Hiç kimse kazaya, belaya uğramasın. Esas olan bizim bu değerlerimizi anlayarak yaşatmamız gerekiyor. Allah’ım hayrımızı kabul etsin, tekrarını nasip etsin. Muharrem Ayı’nda güzellikler yaşamamızı nasip etsin” dedi.

İlginizi Çekebilir

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER