Büyükşehir’den “Genç Yetenekler Festivali”
ACIPAYAMBilim, sanat, teknoloji bu festivaldeDenizli Büyükşehir Belediyesi, 3 gün boyunca bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivalidüzenliyor. TÜBİTAK’tan Teknokent’e,kamu ve özel sektörden kendini kanıtlamış isimlerin gençlerle buluşacağı festivaldeDenizlili gençlerde bilim, sanat ve teknoloji alanında projelerini sergileyecek. Konser, tiyatro, söyleşi ve çalışma atölyelerinin renk katacağı festivalde Tekonofest ödüllü projeler de yer alacak.
Gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle “Genç Dostu Şehir” ödülü unvanı bulunan Büyükşehir Belediyesi,22-23-24 Aralık 2023’te Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali düzenleyecek. Festival, 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 11:00 ‘de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açacak. Kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparak ülkemize katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek, gerçekleştirdikleri projeleri sergilemek ve tanıtmalarına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Yetenekler Festivali’nde öğrenci ve gençlerin oluşturduğu 95 takım, bilim, sanat ve teknoloji alanındaki projelerini sergileyecek. Tekonofest ödüllü takımların da yer alacağı festivalde;ünlü isimlerle söyleşiler, paneller, konserler, tiyatro gösterileri ve çalışma atölyeleri (workshop) düzenlenecek.
Yeni Nesil Girişimcilik anlatılacak
Tüm vatandaşların davetli olduğu festivalde, TÜBİTAK ve Tekonokent’in yanında gençlere ufuk olmak ve çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla yerel ve ulusal arenalarda kendini kanıtlamış birçok firmanın temsilcisi yer alacak. Bu kapsamda, TÜBİTAK Bilgem Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Demirer Sivil ve Askeri Uygulamalarda İleri Teknolojiler başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Bunun yanında Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sözkesen moderatörlüğünde “Yeni Nesil Girişimcilik” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.
Panelde Tekobel Teknoloji Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Şenel,
Netinternet Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal, HNC Eğitim ve Görüntü Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Hançer yer alacak. NCT Robotik firmasının sahibi ve aynı zamanda Teknokent Genel Müdürü Doç.Dr.İsmail Ovalı “Yazılım Teknolojilerinin Geleceği” başlıklı semineri ile gençlerle bir araya gelecek.
Ünlü isimlerle söyleşiler
Üç gün boyunca bilim, sanat ve kültürün konuşulacağı festivalde ayrıca, gençlerin severek takip ettiği Adem Metan, Ömer Başdoğan, Erbakan Malkoç, Ümit Erdim ve Muscar gibi ünlü isimler yer alacak. Yerel rock gruplarının konserlerinin de yer alacağı festivalde Homeless veKafadenk grubu sahne alacak. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Ata’nın İzinde 100.Yılda 100 Eser” isimli sergi ise festival boyunca görülebilecek. Gençlerin sanat ve estetik yönlerini geliştirmek üzere ebru sanatı, yağlı boya ve kilden heykel yapım atölyelerinin de bulunacağı festivalde masa tenisi, dart, mini golf gibi spor aktiviteleri gerçekleştirilecek.Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının oynadığı tiyatro gösterilerinin de yer alacağı festivalde yine ücretsiz planetaryum gösterimi de yapılacak.
Gençler projelerini sergileyecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de bilim, kültür ve sanatın merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek çok güzel bir organizasyon düzenleyeceklerini açıkladı. Bilim, sanat ve teknoloji alanında kendi imkanlarıile çalışmalar yaparak ülkemize katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek için Genç Yetenekler Festivali düzenlediklerini belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Bilim, teknoloji ve sanat alanında kendini kanıtlamış ülkemizin yetiştirdiği isimler gençlerimizle bir araya gelecek. Burada projelerini sergileyecek gençlerimiz de merak ettiklerini sorma imkanı bulacak. Festivalimizde birçok gencimizin ufkunu açarken teknoloji, bilim ve sanat alanında da gelişimlerine katkı sunmuş olacağız. Söyleşilerden, panele, konserlerden tiyatro gösterimlerinebirçok program ve etkinliklerin yer alacağı festivalimize başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.