© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den ilk yardım eğitimleri devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin hayata geçirdiği "Benim Mahallem" projesi kapsamında vatandaşlara yönelik başlatılan ilk yardım eğitimleri devam ediyor.

Büyükşehir'den ilk yardım eğitimleri devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin hayata geçirdiği "Benim Mahallem" projesi kapsamında vatandaşlara yönelik başlatılan ilk yardım eğitimleri devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ilk yardım kursları devam ediyor. Bu kapsamda ilk yardım kurslarını başarıyla tamamlayan vatandaşlar için Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde sertifika programı düzenlendi. Programa, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve kursiyerler katıldı. Değirmenci, burada yaptığı konuşmada Kent Konseyi olarak vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Hiç birimiz sağlık memuru değiliz. Ama şunu biliyoruz ki, sağlık ekipleri gelene kadar geçecek olan süre insan hayatını kurtarmada veya can kayıplarını azaltmada çok önemli" dedi.

3 yıl geçerliliği olan sertifikaları verildi

İlk yardım eğitimi alanların artık sağlık personeli gelene kadar ilk müdahaleyi yapabileceklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, "Bu eğitimleri bize sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’e ve eğitimcilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmanın ardından başarılı olan kursiyerlere 3 yıl geçerliliği olan ilk yardım sertifikaları verildi.

İlk yardım hayat kurtarır

Eğitimlere katılan kursiyerlere genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, hayvan ısırmalarında ilkyardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım, boğulmalarda ilkyardım ve hasta/yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER