Büyükşehir'den Mikrobölgeleme etüt çalışması
ACIPAYAMBaşkan Zolan: “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak”Denizli Büyükşehir Belediyesi, afetlere dayanıklı dirençli bir şehir çalışmalarına hız verdi. Hayati derecede önem arz eden mikro bölgeleme etüt çalışması kapsamında kent merkezinde 13 bin 200 hektar alanda analiz çalışmaları başladı. Yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Zolan, “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı mikro bölgeleme etüt çalışmaları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi afetlere dayanıklı dirençli bir şehir çalışmalarına hız verirken proje kapsamında kent merkezinde 20 Şubat’tan bu yana yaklaşık 13 bin 200 hektarlık alanda analiz çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar ile imar planına esas yerleşime uygunluk değerlendirmelerinin yanı sıra tehlike belirtme, risk azaltma ve yeniden yapılandırma amaçlanıyor. Mikro bölgeleme etüt çalışmaları sonucunda ise afete dirençli kentin önünü açacak mekansal planlama, kentsel iyileştirme ve dönüşüm gibi Denizli’nin geleceğine yön verecek temel verileri ortaya koyacak.
Başkan Zolan: “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi gerçeğinden hareketle gayret ettiklerini, bu anlamda tüm paydaşlar ile çalışmalara devam ettiklerine dikkati çekti. Mikro bölgeleme etüt çalışmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Zolan, " Denizli birinci derece deprem bölgesi olan bir şehir. Depreme ve tüm afetlere dirençli ve güçlü bir şehir için en üst seviyede çalışmaya gayret ediyoruz. İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak. Afetlere dayanıklı, dirençli şehir olma yolunda ortak akıl ve bilimin ışığında tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz " dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.