Büyükşehir’den Türkiye’de bir “İLK” daha
ACIPAYAMSokak hayvanları için SMS’libilgilendirme dönemi başladıDenizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği proje ile hasta veya yaralı sokak hayvanlarının durumu hakkında vatandaşlara yönelik SMS’li bilgilendirme sistemi başlattı. Vatandaşlar ihbarda bulundukları sokak hayvanlarını ilk müdahalesinden başlayarak tedavisinin tamamlanmasına kadar olan süreci takip edebiliyor.
Denizli’de can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, sokak hayvanları için SMS’li bilgilendirme dönemi ile Türkiye’de bir ilki başlattı. Yazılımı tamamen Denizli Büyükşehir Belediyesine ait olan SMS’li bilgilendirme sistemi uygulaması, sokakta hasta veya yaralı can dostlar için ALO 153 veya Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi’nin 0 (258) 280 28 35 numaralı telefonunu arayan vatandaşın ihbarı ile başlıyor. İhbarda bulunanın adı-soyadı, adres ve telefonun kayıt edilmesinin ardından bölgeye giden ekipler hasta veya yaralı sokak hayvanını alarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi’ne getiriyor. Burada veteriner hekimler tarafından ilk kontrolü yapılan sokak hayvanının durumu online kayıt sistemine fotoğraflarıyla birlikte işlenerek ihbarda bulunan hayvanseverelink olarak SMS’le gönderiliyor.
Tedavi süreci fotoğraflarla da takip ediliyor
Daha sonra vatandaşlar, sokakta hasta veya yaralı olarak gördüğü can dostun durumu hakkında kendisine gönderilen linki tıklayıp takip sayfasından bilgi alabiliyor. Aynı linkten tedavi süreci ve sokak hayvanının fotoğraflarını birebir takip eden hayvan severlere yönelik online bilgilendirme sistemi, can dostların merkezden taburcu edilene kadar sürüyor. Taburcunun ardından ise son olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ekipleri sokak hayvanını ilk aldıkları bölgeye bırakarak ihbarda bulunan vatandaşı da telefonla arayıp bilgi veriyor.
“Tüm işlemler şeffaf bir şekilde takip edilebiliyor”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’ye örnek olan tesiste can dostlar için tüm imkanlarını seferber etmeye devam ettiklerini belirterek, bu süreçte teknolojiyi de etkin olarak kullandıklarını söyledi. Bu kapsamda yazılımını da Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yeni bir hizmete başladıklarını kaydeden Başkan Zolan, SMS bilgilendirme sistemi ile sokaktan tedavi etmek üzere aldıkları can dostların durumu hakkında hayvansever vatandaşları bilgilendirdiklerini belirtti. Sistemle merkezde yapılan tüm tedavi işlemlerinin şeffaf bir şekilde takip edilebildiğini ifade eden Başkan Zolan, projenin büyük beğeni topladığını belirterek, “Bu dünya, sadece biz insanlara ait değil. Birlikte yaşadığımız tüm canların da hayatlarını kolaylaştırmamız, ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor.Denizli’mize her alanda hizmet vermeye devam ederken, bizimle birlikte yaşayan canlılarımıziçin de gayret sarf ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.
Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor
Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.
Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.
Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.