© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den Vuslat Gecesi

Hz. Mevlana vuslatın 750. yıldönümünde anıldıDenizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Çocuk semazenlerinde yer aldığı 40 kişilik sema ekibi muhteşem ışık ve görsel sunumla katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen özel programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Çocuk semazenlerin de yer aldığı 40 kişilik sema ekibi muhteşem ışık ve görsel sunumla katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği vuslat gecesi büyük beğeni topladı.

 

İlahi ve kasideler söylendi

 

Vuslat Gecesi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler söyledi. Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya’nın ilahi ve kasideler okuduğu anma programında güftesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin kendine ait olan eseri “Acemaşiran Ayin-i Şerifi” gerçekleştirildi. Sema ekibi ise Ayin-i Şerif’ icra etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin bu özel gösterisi anma gecesine katılan binlerce Denizliliyi mest etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hz. Mevlana’nın miras bıraktığı değerleri, güzellikleri gelecek nesillere anlatmaya devam edeceklerini belirterek, geceye katılanlara teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

TÜM HABERLER