Büyükşehir’in dağıttığı tohumlar toprakla buluştu
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesinin kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği, sertifikalı tohum destekleme programı kapsamında çiftçilere verilen sertifikalı hububat ve yem bitkileri tohumları toprakla buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile geçen ekim ayında hayata geçirilen proje ile 19 ilçedebuğday, arpa, tritikale ve yem bitkisi olmak üzere üreticilere 1.525 ton sertifikalı tohum desteği verilmişti. Havaların soğumasıyla birlikte dönüm başına 20kilogram sertifikalı tohum desteği alan çiftçiler ekim işlemine başladı. Bu kapsamda Denizli genelindeki 4 bin 892 çiftçi destek aldığı 1.525 ton sertifikalı buğday, arpa, tritikaleve yem bitkisi tohumunu 8 bin 75 hektar alanda toprakla buluşturdu.
Çiftçiler desteklemeden memnun
Tavas ilçesinin Çiftlikköy Mahallesi’ndeki tarlasında kısa süreönce ekim işlemini tamamlayan çiftçi Mehmet Akif Yağlıoğlu, sertifikalı tohum desteğinden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, kırsal kalkınmaya önem veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.Yağlıoğlu, “Büyükşehir Belediyemizden tohumlarımızı aldık, arazimizde tohumlarımızı ektik. Allah bereketini verir inşallah, Osman ZolanBaşkanımızdan Allah razı olsun. İnşallah bereketli bir yıl olur” diye konuştu.
Ürün kalitesi ve verimi artacak, maliyetler düşecek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı OsmanZolan, son yıllarda küresel çapta yaşanan olayların ardından gıda üretiminin ne denli önemli olduğunun görüldüğünü belirtti. Çiftçilerin yüzünü güldüren tohum desteklemelerinin ardından başlayan ekim işlemlerinin tamamlandığınıkaydeden Başkan Zolan, Denizlili çiftçiler için tüm imkanlarını seferber etmeye devam ettiklerini vurguladı. Çiftçilerin sertifikalı tohum desteklemeleri ile daha sağlıklı, verimli ve nitelikli ürün yetiştireceklerini işaret eden Başkan Zolan, “Sertifikalı tohumlar ürün kalitesi ve verimi anlamında inşallah daha bereketli olacak. Sonrasında elde edilecek ürünler ise yine tohum olarak kullanılabilecek ve çiftçilerimizin maliyetleri düşecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.