© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’in halk dansları festivali kentin dört bir yanında

Başkan Çavuşoğlu: “Yurtta barış, dünyada barış”Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali tüm hızıyla devam ederken, Adalet Parkı, Yenişehir, Esentepe ve TOKİ Babadağlılar Sitesi’nde düzenlenen gösteriler göz doldurdu. Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec'in de katıldığı programda konuşan Başkan Çavuşoğlu, “‘Yurtta barış, dünyada barış’ şiarıyla bir aradayız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu beşinci gününde, Adalet Parkı, Yenişehir, Esentepe ve TOKİ Babadağlılar Sitesi’nde düzenlenen gösterilerle devam etti. Binlerce vatandaşın akın ettiği programlarda vatandaşların festival coşkusuna Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu da eşlik etti. Halk dansları sanatçılarının renkli kıyafetleriyle adeta görsel bir şölene dönüştürdüğü programlara katılan binlerce vatandaş farklı ülkelerin sahnelediği kültür şölenini ilgiyle izledi. Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec de Adalet Parkı’nda düzenlenen gösteriye katıldı. Yenişehir ile Adalet Parkı programlarını takip eden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, büyük ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec burada yaptığı konuşmada, Denizli’de olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu kaydetti. Zerec, “Bu güzel organizasyona katılan, emek veren tüm grupları ve bu güzel organizasyonu düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Zerec konuşmasının ardından günün anısına Başkan Çavuşoğlu’na özel el yapımı kravat hediye etti. Kravatın Hırvatların icat ettiğini hatırlatan Başkonsolos Zerec daha sonra Hırvatistan halk dansları grubu ile beraber Başkan Çavuşoğlu ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“Yurtta barış, dünyada barış”

 

Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ise burada yaptığı konuşmada, festivalin kentte pek çok güzelliği yaşattığına dikkati çekti. Başkan Çavuşoğlu, “Sanat sayesinde dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun diliniz, dininiz, ırkınız, mezhebiniz her ne olursa olsun aynı sofrada buluşabiliyor, aynı yerde gülebiliyor,  aynı yerde eğlenebiliyorsunuz.  Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’ şiarıyla bir arada, el ele bütün dünya halklarıyla beraber kardeşçe yaşamak üzere çıkılan bu yolculuk sanatın en temel taşlarından biridir.  Tüm dünyanın takdirle izlediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu cumhuriyeti de sonsuza kadar yaşatacağımızdan da ve bunun için üstümüze düşen ne varsa yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

Gala programı yarın akşam

27 Temmuz’da son bulacak ve Denizli’nin dört bir tarafında sürecek festival programı şöyle:

 

26 Temmuz 2024 Cuma

Saat: 20.30 Bozkurt Pazar Meydanı

Saat 21.00 Çardak Cumhuriyet Meydanı

Saat 21.00 Bağbaşı eski belediye hizmet binası önü

Saat 21.00 Zeytinköy Ticaret Borsası İlköğretim Okulu

 

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Saat: 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER