© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’in şefkat yuvası 2023’te 28.665 can dostu ağırladı

Büyükşehir ile 1.018 sokak hayvanı yeni yuvasındaCan bulans ile 4.400 can dostu hayata tutundu Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 2023yılında28.665 can dostu misafir etti.Geçen yıl can bulans ile 4 bin 400 can dostun hayata tutunması sağlayan tesiste 1.018 sokak hayvanı da kalıcı sıcak bir yuvaya kavuştu.

Denizli’de 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırlamaya başlayan Denizli Büyükşehir BelediyesiSokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği tesis, bakımdan tedaviye, eğitim çalışmalarından, serbest gezi parkurları ve dinlenme alanlarına kadar birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 135 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan tesis 2023 yılında 28 bin 665 sokak hayvanı misafir ederek, aşı, ameliyat, bakım ve tedavilerini gerçekleştirdi. Tesis açıldığı günden bugüne dek ise toplam 54 bin 820 hayvanın bakım ve tedavileri gerçekleştirildi.

 

Vahşi doğanın da imdadına koştular

 

Tesis hasta, kaza geçirmiş ve yaralı can dostların tedavilerini yapmasının yanında sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da imdadına yetişti. Geçen yıl bin 018 sokak hayvanını sahiplendiren tesis, hizmete girdiği günden itibaren ise 6 bin 183 can dostuna sıcak bir yuva buldu. Sokak hayvanlarının yanında vahşi doğaya da el uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi,yaralı halde getirilen kartal, atmaca, tilki, sincap ve leylek gibi 87 yabani hayvanı da sağlığına kavuşturarak doğal yaşamına döndürdü. 2022 yılında hizmete alınan ilk yardım aracı canbulans (sokak hayvanı ambulansı) ile yaralı veya yardıma muhtaçsokak hayvanının imdadına koşan merkez 4 bin 400can dostun da acil müdahale ile hayata tutunması sağladı.

 

Başkan Zolan’dan sahiplenme çağrısı

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’ye örnek olan tesiste can dostlar için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Bu dünya sadece biz insanlara ait değil. Birlikte yaşadığımız diğer canların da hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu aşamada, misafir ettiğimiz can dostlarımızın kalıcı bir sıcak yuvaya sahip olmasını çok önemsiyoruz” dedi. Anne-babaların çocuklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etmelerini tavsiye eden Başkan Zolan, “Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Can dostlarımızla buluşma imkanı sunuyoruz. ‘Satın alma sahiplen’ kampanyamız ile arzu eden hemşehrilerimiz burada can dostlarımızı sahiplenebilirler” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER