© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali sona erdi

Usta sanatçı Bedia Akartürk sevenleri ile buluştuBaşkan Zolan: Sizlerle birlikte nice güzel hizmetlere devam4 gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapan Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali sona erdi. Festivalin finalinde sahne alan usta sanatçı Bedia Akartürk festivale katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduklarını ifade eden Başkan Zolan, “Sizlerle birlikte el ele, kol kola nice güzel hizmetler yapmayı Allah’ım bize nasip etsin” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi, gelişmelerine yardımcı olunması, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla gerçekleştirdiği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali sona erdi. Dört gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapan festivalin kapanış programı usta sanatçı Bedia Akartürk’ün konseri ile son buldu. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleşen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler, kadın girişimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesi sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  festival süresince üreten kadınlara destek olmak pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini ve imkan sağladıklarını söyledi. 

 

Başkan Zolan: Sizlerle birlikte nice güzel hizmetlere devam

 

Üreten kadınların her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan “Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda kadınlara destek olmak için projeler yapıyor, destek oluyoruz. Siz değerli hanımefendiler daha fazlasını ve daha güzeline layıksınız. İnşallah sizlerle birlikte el ele, kol kola nice güzel hizmetler yapmayı Allah’ım bize nasip etsin. Bu ilginiz ve katılımınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Gönüllere taht kuran devlet sanatçısı Bedia Akartürk’ü ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Zolan konuşmasına söyle devam etti; “O güzel sesi sizlerle buluşmak istedik. Sizler de bu salonları doldurdunuz.  Her günümüz böyle güzellik ve neşeyle devam etsin.” Konuşmanın ardından sahneye çıkan Bedia Akartürk’e Başkan Zolan günün anısına üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti.   

 

Hafta sonu Denizli festivale akın etti

 

Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nde hafta sonu birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yaparken, sevilen yazar, oyuncu anne olarak tanınan Şermin Yazar söyleşisi ile Denizlili sevenleri ile buluştu. Çocukların ve annelerin akın etiği söyleşiye de katılan Başkan Osman Zolan, eşi Berrin Zolan burada yoğun ilgiyle karşılaştı. 4 gün boyunca süren Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nde konserler, söyleşiler, Workshop (Çalışma Atölyesi) eğitimleri, ücretsiz sağlık taramalarının yanı sıra çocuklar için de kukla, palyaço gösterileri, yüz boyama ve sihirbaz gösterileri yer aldı. TRT Sanatçısı Yeşim Dağlı ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Işıl Koç da festivale katılanlara müzik ziyafeti yaşattı. 

 

Çalışma atölyeleri büyük ilgi gördü

 

Festival kapsamında öte yandan alanın uzman isimlerin verdiği çalışma atölyeleri de büyük ilgi gördü. Pastada mesaj yazma tekniğinden beton ürün yapımına, çarpana dokumadan taş baskıya, doğru nefes alma tekniklerinden evde sağlıklı cilt bakımına uzanan pek çok konuda ücretsiz Workshop (Çalışma Atölyesi) eğitimlerine katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Eğitmen Salise Aydın’ın Maket Pasta Yapımı adlı eğitimi festivalde en yoğun ilgi gören eğitimler arasında yer aldı. Festivalin sonun Başkan Zolan, eşi Berrin Zolan ile tek tek stantları ziyaret ederek, festivale katılan kadın girişimci ve katılımcılara katılım belgesini takdim etti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER