© Haber Acıpayam 2022

ÇAMELİ KOLAK GÖLÜNE 10 BİN SAZAN BIRAKILDI

Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.

Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.
Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki Kolak Gölüne yavru sazan balığı bırakıldı.
Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilenilir seviye olarak değerlendirilen 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor.

“10 BİN BALIK BIRAKILDI”
Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Kolak Gölü’ne bırakılan yavru pullu sazan balığı sayısının 10 bin olduğunu açıkladı. Halk arasında pullu sazan olarak da bilinen balıkların normal doğa şartlarında iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak bilinen 1 kilogram ağırlığa ulaşacağı Pullu sazan balığı lezzetli ve bölgede talep olan bir tür. Popülasyonunu sürdürmek adına bıraktığımız onbinlerce balık yıllar sonra 25 kiloya kadar büyüyebilecek” diye konuştu.

“YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ”
Katkıları için Çameli Tarım İlçe Müdürlüğüne teşekkür eden Çameli, Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN gölden avlananlara da çağrıda bulundu. ARSLAN Geçen sene bu zamanlarda da ilk 10 bin yavruı pullu sazan balığı bıraktık şu anda hepsi gölde yüzüyor , “Bugün Göle bıraktığımız yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise Piknik yapmaya gelen misafirlerimizin ve çiftcilerimizin ziraii atıkları geliyor. Eğer göle atık ulaşırsa bırakılan balıklar ölecek ve göldeki balık sayısı yok olmaya yüz tutacaktır. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise balık avcılığı. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanabilir boy yasaklarına uygun olan göz aralıklarına sahip ağlarla avlanmaları gerekiyor. Yada yakalanan yavru balıkları zaman kaybeden yeniden göle bırakmalıyız” dedi.

İlginizi Çekebilir

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

TÜM HABERLER