© Haber Acıpayam 2022

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE YÜZME ÖĞRENİYOR / Okullar kapandı, Büyükşehir havuzları doldu

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE YÜZME ÖĞRENİYOROkullar kapandı, Büyükşehir havuzları doldu Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezi ve ilçelerde hayata geçirdiği kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksleri yaz tatilinde çocukların uğrak mekanı oldu. Sıcak havalardan bunalan binlerce çocuk modern tesislerde hem eğleniyor, hem de yüzmeyi öğreniyor.

 ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE YÜZME ÖĞRENİYOR
Okullar kapandı, Büyükşehir havuzları doldu 
Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezi ve ilçelerde hayata geçirdiği kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksleri yaz tatilinde çocukların uğrak mekanı oldu. Sıcak havalardan bunalan binlerce çocuk modern tesislerde hem eğleniyor, hem de yüzmeyi öğreniyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezi ve ilçelerde hayata geçirdiği kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksleri yıl boyunca 7'den 70'e tüm vatandaşlara hizmet verirken, yaz tatili ile birlikte özellikle çocukların uğrak mekanı olmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl açtığı Yaz Spor Okulları kapsamında 1. dönem yüzme kurslarına 7 bin 500 dolayında vatandaş kayıt yaptırdı. Yaz tatili olması nedeniyle özellikle çocuklar yüzme kurslarına yoğun ilgi gösterdi. Sıcak havalardan bunalan çocuklar Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kapalı yüzme havuzlarında hem eğleniyor hem de yüzmeyi öğreniyor. Yüzme kurslarının 2. dönem kayıtlarının Temmuz ayı sonunda başlayacağı açıklandı. 
“Çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, özellikle çocukların ve gençlerin sporla iç içe yaşaması için hayata geçirdikleri yatırımlara olan yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti. Denizli'de yaşayan herkesin spor yapması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Yaz tatilinde çocuklarımız, gençlerimiz ve her yaştan hemşehrimiz ücretsiz kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor" dedi. Çocukların mutluluğunun her şeye değeceğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Şehrimizde yaşayan herkesin mutlu olabilmesi için gece gündüz gayret etmeye devam ediyoruz. İnşallah Denizlimizde yüzme bilmeyen kimse kalmayacak” dedi.
Çocuklar mutlu
Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Komplekslerinden faydalanan çocuklar verilen hizmetten oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek şunları kaydetti: 
Nisanur Başkaya: Geçen yıl 2 dönem buraya geldim, yaz döneminde de geliyorum. Yüzmeyi öğrendim, 2 metrelik havuzda yüzebiliyorum. Çok eğlenceli ve çok faydalı.
Doğukan Özmen: Bu sene ilk kez geldim, yüzmeyi yavaş yavaş öğreniyorum. Yüzmek çok faydalı. Seneye de gelmeyi planlıyorum. 
Yunus Emre Selim: Eğleniyorum, burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum.
Yunus Emre Erdem: Yüzmeyi çok seviyorum ve çok eğlenceli. Yüzme kursu çok eğlenceli, yararı oluyor. Gelecek sene de geleceğim. 
Buğra Coşkun: Yüzme, bizim için çok yararlı, hem spor hem de eğlence. Gelecek sene de gelmeye çalışacağım. 
Yüzme Antrenörü Aydın Kocadurdu: Okulların kapanmasıyla beraber kurslara ilgi, alaka daha fazla. Çocukların yaz tatilini güzel geçirmelerini sağlıyor, yüzme öğretiyoruz. 7 yaş ve üstü tüm çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz. 

İlginizi Çekebilir

Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

TÜM HABERLER