© Haber Acıpayam 2022

Çameli tarımı ve doğal yaşama can suyu olacak göledin temeli atıldı

Denizli’nin Çameli ilçesinde tarıma ve doğal yaşama önemli katkı sağlaması beklenen Güzelyurt Göledin temeli dualarla atıldı. Gölette depolanacak 157 bin metreküp su sayesinde hem hayvanların içme suyu karşılanacak hem de 400 dekar arazi sulanabilecek.

Ülke hayvancılığının önemli bir bölümünü oluşturan mera hayvancılığında, hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) göletlerine gereksinim duyuluyor. Bu çerçevede Denizli'de hayata geçirilen projelerden önemli bir tanesi olan Güzelyurt HİS Göledinin temeli törenle atıldı. Gerçekleşen törene Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve ilçe protokolünün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

“Bölgeye hayat verecek”
Bölge için hayati önem taşıyan projenin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İmamlar Göledinin tamamlanmasından sonra temeli atılan Güzelyurt Göledinin de mahallenin geleceğini şekillendireceğini söyledi. Gölet sayesinde tarımsal faaliyetler ve hayvancılık anlamında gelişme kaydedeceğini belirten Arslan, “Yapılan göletler bölgenin ekonomik yapısını değiştirdiği gibi tarımsal değişikliğin yapılmasına neden olacak. Gölette depolanacak 157 bin metreküp su ile hayvan içme suyu karşılanacak ve 400 dekar arazi sulanabilecek. Bölgemize büyük katkı sağlayan gölet çalışmaları için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim. Projemiz ilçemize ve Güzelyurt Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER