© Haber Acıpayam 2022

Çanakkale’ye desteğe giden Denizli ekibi alevlerin arasında kaldı

Çanakkale'de Salı günü başlayan orman yangını 48 saat dolmadan kontrol altına alındı. Denizli’den desteğe giden orman ekibinin, yangına müdahale ederken alevlerin arasında kaldığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Çanakkale'de kontrol altına alınan yangında, 4 bin 80 hektar alan zarar gördü. Yangına 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinesiyle müdahale edildi.
Denizli Orman Bölge Müdürlüğünden, Çanakkale’deki yangınlara müdahale etmek üzere 2 tim gönderildi. Birinci timin olduğu bölgede, 12 personel, 2 arazöz, 1 tanker ve 1 ilk müdahale aracıyla yangına müdahale ettiği esnada, Çameli Orman İşletme Şefliğinde görevli arazöz, bir anda parlayan alevlerin içerisinde kaldı. Korku ve paniğin yaşandığı olayda alevlerin ortasında kalan arazöz, yanmaktan diğer arazözdeki arkadaşlarının uyarısı sonucu kıl payı kurtuldu.

Cep telefonu kayıtlarına yansıyan anlarda, yaşanan paniğe rağmen arazöz ekibinin büyük bir soğuk kanlılık göstererek aracı ve kendilerini kurtardıkları anlar yer aldı. Önemli bir tehlike atlatan Denizli ekiplerin halen Çanakkale’deki soğutma çalışmalarında görev yaptıkları belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER