Denizli, bir hayaline daha kavuşuyor
ACIPAYAMDenizli'nin uzun yıllar hayalini kurduğu DenizliKent Müzesi yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi 10 Şubat 2021’de protokol imzalamıştı. Taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin Denizli Kent Müzesi olarak hayata geçmesi için yapım protokolü imzalandı.Taş binalar önünde düzenlenen imza törenine, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan (YİKOB)Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ve ihaleyi alan firma temsilcisi Cahit Zeydanlı katıldı. Güzel bir işin başlangıcını gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, Denizli’nin uzun zamandan beri arzuladığı bir projeyi gerçekleştirecek imzaları atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz arasında ilk protokolü yaptıktan sonra Bakanlığımız projenin detaylandırılması noktasında yoğun bir çalışma sarf etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büromuz (KUDEB)ve tüm arkadaşlarımız Bakanlığımızla beraber olup projeyi çalıştı. Proje bize teslim edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi olarak da ihalesini gerçekleştirdik” diye konuştu.
Denizli’nin değerlerini gelecek nesillere taşıyacak
Taş binaların şehre kazandırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bu binalar artık Denizli Kent Müzesi olarak şehrimizin geçmişini, değerlerini yaşatacak ve tarihimiz kaybolmadan gelecek nesillere aktarılacak. Değerlerimizin unutulmaması adına böyle bir işi yapmaktayız. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuda hassasiyet gösteren STK’lar oldu, onlara da çok teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza,Sayın Valimize, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Proje 27 milyon liraya mal olacak
27 milyon liraya mal olacak projenin 450 gün yapım süresi olduğunu anlatan Başkan Zolan, Denizli Kent Müzesi’nin şehrin güzelliğine güzellik katacağına dikkati çekerek, “Arzumuz kazasız belasız, Denizlimizin arzu ettiği güzellikte açılışını yapmayı Allah’ım bizlere nasip etsin. İnşallah bir an önce yapıp güzel bir şekilde burayı şehrimize kazandırırız. Şehrimizde müzeler konusunda çok eksiklik hissettik. İnşallah burada güçlü bir başlangıç yapacağız. Sonrasında da diğer müzelerimizle ilgili çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Denizli Kent Müzemizin de ilk kazmasını vuruyoruz. Kent Müzesi Denizlimize çok yakışacak, şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Müze Denizli için bir eksiklikti
Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli’ye geldiğinde gördüğü ilk eksikliklerden biri olan Kent Müzesi yapımının kendi görev süresinde yapımına imza atmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Vali Atik, “Denizli’nin yıllardır özlemle beklediği, kamuoyunda her platformda dile getirilen bir eksikliği bugün inşallah gidermek için ilk adımı atmış bulunuyoruz. Kentimizin dokusuna uygun bir projeyle Denizlimizin hizmetine bu müzeyi sunacağız” dedi. Tüm kurumların el ele bu proje için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Vali Atik, “Bundan sonra da inşallah kurdelesini de kesmek bizlere nasip olur. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” diye sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Vali Atik, Başkan Zolan ve firma temsilcisi Zeydanlı yapım protokolünü imzalayarak, tarihi taş binalar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.