© Haber Acıpayam 2022

Denizli, Cumhuriyet’in 100'üncü yılını coşkuyla kutluyor

Büyükşehir Cumhuriyet Turnuvası başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü coşkusunun doyasıya yaşanması için 10 farklı spor branşında düzenlediği turnuva 12 takımdan 168 sporcunun katıldığı voleybol karşılaşmaları ile başladı. Sporcuları yalnız bırakmayan Başkan Osman Zolan, “Denizli’miz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşkuyla, heyecanla kutluyor” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin100. kuruluş yıldönümüne özel voleybol, judo, basketbol, güreş, tenis, tekvando, badminton, masa tenisi, okçuluk ve yüzme olmak üzere 10 farklı branşta düzenlediği turnuva coşkuyla başladı. Etkinlik kapsamında ilk karşılaşmalar 12 takımdan 168 sporcunun katıldığı voleybol maçları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası’nda yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan turnuvanın açılış maçlarında sporcuları ve ailelerini yalnız bırakmadı. Bir süre sporcu ve aileleri ile sohbet eden Başkan Zolan, kıyasıya mücadelelerin sergilendiği karşılaşmaları izledi. Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerimize, geleceğimize hem Cumhuriyetimizin önemini anlatmak, hem de 100. yılı en üst seviyede coşkuyla kutlamak için 10 farklı spor branşında turnuva düzenledik” dedi.

 

“Etkinliklerimiz, yarışmalarımız devam edecek”

 

Çocukların burada cıvıl cıvıl olduğunu ve her birinin kendi içinde yetenekler barındırdığını kaydeden Başkan Zolan, “Biz çocuklarımızı eğiterek, eğlendirerekgeleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza hizmet edecek nesiller yetişsin istiyoruz” dedi. Turnuvada her branşta onlarca takımın mücadele edeceğini anlatan Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında her gün etkinliklerimiz, yarışmalarımız devam edecek. Denizli’miz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşkuyla, heyecanla kutluyor.Cumhuriyetimiz daha nice yüzyıllar sürsün, ilelebet payidar olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün dediği gibi, gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onları güçlü tutmak, bilgili tutmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak çok çok önemli. Biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapıyoruz” diye konuştu.

 

“Spor hayatın ta kendisidir”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 22 branşta ücretsiz spor kursları verdiklerini hatırlatan Başkan Zolan, “Spor hayatın ta kendisidir. Sporda kurallar var, hayatta olduğu gibi. Sporda ekiple birlikte hareket ettiğin zaman başarı var. Hayatta da dayanışma içinde olduğumuz zaman başarı geliyor. Sporda yenilmek de var, kazanmak da var. Hayatta da düşmek var, kalkmak var. İşte spor yaptırarak çocuklarımızı biz hem fiziken hem de ruhen dinç tutuyoruz. Onları geleceğe, hayata hazırlıyoruz. İnşallah onlar bizden daha başarılı olacaklar, ülkemizi daha ileriye, daha güzele götürecekler” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’in 100'üncü yılını çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlayacaklarını işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “O coşkuyu, kutlamaları başlattık. 29 Ekim'e kadar inşallah daha da güzel etkinliklerimiz olacak. Ben çocuklarımızı, gençlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

 

 

İlginizi Çekebilir

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

TÜM HABERLER